zdravetipy_transparent-horizontal-pozitiv

Tento recept na chudnutie dobyl svet: Spáli brušný tuk a pomáha chudnúť rýchlejšie!

Chudnutie nemusí byť trápenie, ak poznáte spoľahlivé metódy, ktoré fungujú.

Tento recept sa teší veľkej obľube, pretože pomáha páliť brušný tuk a pritom nejde o žiadne hladovanie. 

Stačí nahradiť večeru týmito chutnými jedlami.

 

Postupujte podľa receptu z YouTube kanála Zdrowe Przepisy.

Uhorkový šalát

Potrebujeme:

2 uhorky

1 ČL soli

zväzok jarnej cibuľky

zväzok kôpru

šťavu z 1/2 citróna

3 – 4 PL gréckeho jogurtu

2 krajce celozrnného toastového chleba

Postup:

Uhorku si ošúpeme, pokrájame na kolieska, ktoré vložíme do misy a osolíme.

 

 

Rukou dobre premiešame a necháme stáť 10 minút. 

Zväzok jarnej cibuľky si umyjeme a pokrájame na malé kúsky. 

 

 

Jarná cibuľka je nízko kalorická zelenina, ktorá urýchľuje metabolické procesy. 

Teraz si nasekáme aj kôpor. 

 

 

Látky obsiahnuté v kôpre pomáhajú pri chudnutí, aj liečbe infekčných chorôb. 

Z uhoriek vytlačte prebytočnú šťavu a pridajte k cibuľke a kôpru. 

Polejte šťavou z citróna a primiešajte grécky jogurt. 

Chlieb si opečieme na suchej panvici dozlatista a podávame s uhorkovým šalátom. 

Cuketovo – špenátová polievka

 

 

Potrebujeme:

1 cibuľu

olivový olej

3 zemiaky

5 krajcov celozrnného toastového chleba

olivový olej

1 cuketu

baby špenát

200 ml smotany na varenie

Postup:

Cibuľu si ošúpeme, pokrájame nadrobno a orestujeme na olivovom oleji.

 

 

Zemiaky si umejeme aj so šupkou a pokrájame na menšie kúsky.

Tie pridáme k cibuli, pár minút opekáme a potom zalejeme vodou.  

Prikryjeme pokrievkou a privedieme do varu. 

 

 

Chlieb si pokrájame na kocky, vložíme na plech pokrytý papierom na pečenie a pokvapkáme olivovým olejom.

Jemne osolíme.

Pečieme pri teplote 180 °C asi 10 – 15 minút. 

Medzitým si cuketu umyjeme, odkrojíme konce a pokrájame na kocky. 

 

 

Ak sú zemiaky v hrnci mäkké, pridám cuketu.

A povaríme ďalších 5 minút. 

Špenát si umyjeme, pokrájame na menšie kúsky, pridáme do polievky a povaríme ďalších 5 minút. 

 

 

Osolíme a rozmixujeme dohladka. 

Nakoniec ešte primiešame smotanu na varenie. 

Podávame s krutónmi a môžeme posypať slnečnicovými semienkami.

 

 

Cibuľa je bohatá na vitamíny B, vitamín C, PP, E, D, K.

Okrem toho normalizuje rovnováhu soli a vody, vitamíny, aj ďalšie látky.

Cuketa pomáha vylučovať prebytočnú vodu z tela.

Oba recepty si môžete pozrieť v priloženom videu TU.

Dobrú chuť!

 

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay

Najlepšie tipy pre zdravie