Tento recept na domáci chlebík by vás zachránil, aj keby nebolo droždia a múky: Je fantastický, zdravý a sýty!

Vynikajúci domáci chlebík bez múky a droždia!

Tento domáci chlieb ma naučila žena jedného športovca. Pred rokom sme sa s ňou stretli na jednom fitness podujatí a keď som hľadala tú pravú náhradu namiesto klasického chleba, poradila mi tento recept. Najlepšie na ňom je to, že sa pripravuje rýchlo a jednoducho!

Potrebujeme:

1 PL slnečnicových semien

1/2 PL pomletých ľanových semien

1/2 PL lieskových orechov (alebo vlašských)

1 a pol PL ovsenej múky

4 PL otrúb alebo keksov

...

1 ČL soli

1 PL hedého cukru

3 PL rastlinného oleja

1 a pol PL vody

Postup:

Pomeľte lieskové alebo vlašské orechy a miesto otrúb môžete pokojne použiť aj keksy, ktoré rozdrvíte tĺčikom cez mikroténové vrecúško.

V hlbokej miske zmiešajte všetky suché prísady. Nezabudnite na soľ a cukor! Dobre premiešajte.

V samostatnej nádobe zmiešajte vodu s rastlinným olejom. Vyšľahajte spolu metličkou a prilejte k suchým prísadám.

Všetky zložky poriadne premiešajte a nechajte stáť 2 hodiny.

Zmes premiestnite do silikónovej formy a pečte v predhriatej rúre asi 20 – 25 minút pri teplote 180 stupňov.

Vyberte chlieb zo silikónovej formy, prevráťte ho a položte na plech. Pečte ďalšiu pol hodinu pri teplote 180 stupňov.

Hotovo! Zdravý chlieb je pripravený, stačí ho už len nechať vychladnúť a nakrájať. Dobrú chuť!

Zdroj: https://takprosto.cc/