plny-hrniec_transparent_negativ.png

Kuchár z Prahy ma naučil tento recept: Tajomstvo toho najchutnejšieho mäsa!

Tento lahodný a jednoduchý mäsový recept na večeru si zamilujete s celou rodinou.

Pečené bravčové karé s neodolateľnou omáčkou sa u nás okamžite stalo hitom.

 

 

Najchutnejší recept na jemnú bravčovú roládu z youtube kanála Fleisch Rezepte.

Potrebujeme:

1 kg bravčového karé

150 g údenej slaniny

soľ

mleté čierne korenie

rastlinný olej

2 cibule

1 ČL nového korenia

2 ČL zrniek čierneho korenia

3 ČL mletej papriky

4-5 bobkových listov

2 PL paradajkovej pasty

400 ml nakrájaných konzervovaných paradajok (1,5 šálky + 1 PL)

500 ml kuracieho vývaru (2 šálky + 1 PL)

3 strúčiky cesnaku

1 červenú papriku

1 zelenú papriku

2 paradajky

5-6 nakladaných uhoriek

Postup:

 

 

Do bravčového karé urobíme na krajoch hlboké zárezy nožom.

Slaninu nakrájame na plátky a odrežeme kožu (viď video).

 

 

Potom slaninu vložíme do otvorov v bravčovom mäse.

Mäso posypeme zo všetkých strán soľou a čiernym korením.

 

 

Do panvice nalejeme olej.

Vložíme karé a opečieme z každej strany.

 

 

Ošúpanú cibuľu nakrájame na väčšie kocky.

Cibuľu nasypeme do hrnca, pridáme nové korenie, mletú papriku, čierne korenie, bobkové listy a zamiešame.

 

 

Pridáme paradajkovú pastu a vymiešame.

Ďalej pridáme konzervované paradajky a zamiešame.

 

 

Do zmesi nalejeme vývar a dobre premiešame.

Vložíme mäso, prekryjeme pokrievkou a na miernom ohni varíme hodinu.

 

 

Potom pridáme pretlačený cesnak.

Vložíme na plátky nakrájanú papriku a premiešame.

 

 

Nakoniec pridáme nakrájané paradajky, uhorky a dobre zamiešame.

Hrniec prekryjeme pokrievkou a varíme ďalších 10 minút.

 

 

Mäso servírujeme s lahodnou omáčkou a ryžou.

Dobrú chuť!

 

 

Video návod:

 

 

 

 

Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes