Recept na vidiecke mäso všetkých prekvapil: Zapekané bravčové karé so zemiakmi!

Pripravte si doma zapekané bravčové mäso bezkonkurenčnej chuti.

Jemné a šťavnaté mäso s chrumkavými zemiakmi, jednoduchým, no veľmi chutným šalátom osloví každého.

 

 

Nenáročný recept z youtube kanála Lecker schnell na lahodné zapekané mäso.

...

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

soľ

mleté čierne korenie

3 PL rastlinného oleja

1,2 kg bravčového karé

jablkový džem

1 fialovú cibuľu

1 jablko

4 vetvičky tymianu

Na šalát:

1/2 modrej kapusty

1/4 bielej kapusty

2 strúčiky cesnaku

2 PL majonézy

soľ

petržlenovú vňať

kôpor

Postup:

 

 

Zemiaky nakrájame na polovicu a vložíme ich do misky.

Pridáme soľ, čierne korenie, olej.

Vareškou premiešame.

 

 

Na bravčovom mäso urobíme nožom zárezy.

Mäso posolíme a rukou votrieme aj do zárezov.

 

 

Do zárezov votrieme jablkový džem.

Potom vložíme na plátky nakrájanú cibuľu a jablko.

 

 

Sklenenú formu na pečenie potrieme olejom a vložíme do nej mäso a zemiaky.

Na vrch poukladáme vetvičky tymianu.

 

 

Formu prekryjeme vlhkým papierom na pečenie a alobalom.

Vložíme do rúry a pečieme 1 hodinu pri teplote 200°C.

 

 

Do misky pridáme nasekané tenké plátky modrej a bielej kapusty.

Pridáme pretlačený cesnak, majonézu, soľ a dobre premiešame.

 

 

Z formy odstránime papier a alobal a pečieme ďalších 20 minút pri teplote 180°C.

Upečené mäso posypme vňaťou, kôprom a servírujeme so zemiakmi a šalátom.

 

 

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay