plny-hrniec_transparent_negativ.png

Recept mojej nemeckej babičky na karfiol prekvapil každého: Rýchly, chutný a zdravý recept!

Vynikajúci recept na lahodné zeleninové fašírky so zemiakovou kašou.

Zdravá a neskutočne chutná alternatíva výdatnej večere – tento recept si zamilujete.

 

 

Rýchly a jednoduchý recept z youtube kanála Essen Kochen na chutnú večer.

Potrebujeme:

1 karfiol

1 ČL soli

1 kg zemiakov

1 PL soli

2 vajcia

130 g strúhanky

mletú papriku

mleté čierne korenie

soľ

100 g syra

petržlenovú vňať

olivový olej

80 g masla

100 ml mlieka

Postup:

 

 

Karfiol nakrájame a vložíme do hrnca s vodou.

Pridáme soľ, privedieme do varu.

Varíme 10-12 minút.

 

 

Zemiaky nakrájame na kocky.

Vložíme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme soľ a premiešame.

Varíme, kým nebudú hotové.

Karfiol necháme vychladnúť a v miske ho vidličkou roztlačíme.

 

 

Pridáme vajcia, vidličkou zamiešame.

Dôkladne pretlačíme.

Pridáme strúhanku, mletú papriku, čierne korenie a soľ.

 

 

Ďalej do misky pridáme najemno nastrúhaný syr, nakrájanú petržlenovú vňať.

Všetko spolu dobre premiešame.

Z cesta vytvarujeme fašírky.

Obalíme ich v strúhanke a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Fašírky polejeme trochou olivového oleja.

Plech vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 40 minút pri teplote 180°C.

 

 

Uvarené zemiaky precedíme, preložíme do misy, pridáme zmäknuté maslo a mlieko.

Dôkladne ich roztlačíme na kašu.

Úžasné fašírky servírujeme so zemiakovou kašou.

 

 

Dobrú chuť!

Video návod nájdete TU 

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes