plny-hrniec_transparent_negativ.png

Recept, ktorý môžem pripravovať takmer každý deň: Chutné zapekané prsia v alobale!

Neodolateľná kombinácia jemného kuracieho mäsa a zeleniny pečenej v rúre.

Vložte všetky ingrediencie do kúska alobalu a neuveriteľne chutná večera alebo obed pre celú rodinu je na stole.

 

 

Jednoduchý a chutný recept na zapekané prsia so zeleninou v alobale z youtube kanála Lecker schnell.

Potrebujeme:

4 zemiaky

3 kuracie prsia

soľ

mleté čierne korenie

1 cibuľu

1 mrkvu

6 šampiňónov

rastlinný olej

100 g syra

6 PL jogurtu

4 vetvičky petržlenovej vňate

Postup:

Umyté a ošúpané zemiaky nakrájame na plátky.

Pridáme ich do hrnca, zalejeme vodou a po zovretí varíme 5 minút.

 

 

Kuracie prsia prekrojíme na polovicu a potom priečne na polovicu (viď video).

Mäso preložíme na tvrdú podložku, prekryjeme fóliou a tĺčikom vyklepeme z oboch strán.

 

 

Odstránime fóliu, mäso z oboch strán posypeme soľou a korením a rukou votrieme.

Nakrájanú cibuľu smažíme 2 minúty na oleji.

 

 

Potom pridáme nastrúhanú mrkvu, šampiňóny nakrájané na kocky a špachtľou premiešame.

Posypeme soľou, čiernym korením a dusíme 3-4 minúty.

 

 

Uvarené zemiaky precedíme cez sitko do misky.

Pridáme soľ, čierne korenie a dobre zamiešame.

 

 

Na alobal položíme porciu zemiakov.

Na zemiaky položíme dva plátky kuracích pŕs, pridáme hubovo-mrkvovú plnku a vrch potrieme jogurtom.

 

 

Alobal na vrchu uzavrieme a položíme na plech.

To iste vykonáme aj s ostatným mäsom, plech vložíme do rúry a pečieme 15 minút pri teplote 200°C.

 

 

Po pätnástich minútach alobal otvoríme, posypeme nastrúhaným syrom a pečieme ďalších 10 minút pri 200°C.

Po upečení posypeme mäso nasekanou petržlenovou vňaťou a môžeme servírovať.

 

 

Prajeme Vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes