RECEPT, ktorý ma zakaždým zachráni: Jemná a nadýchaná domáca PIŠKÓTA (bez vajec)!

Výborný recept na jemný a fantasticky chutný koláč.

 

 

Je bez vajec a môžete doň pridať akékoľvek prísady podľa chuti.

Najlepší rýchly koláčik, aký poznám.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Tento pomer prísad je určený na malý plech, ak chcete robiť na väčší plech, musíte množstvo prísad znásobiť.

Potrebujeme:

1 pohár kefíru

1 pohár cukru

2 polievkové lyžice oleja

1 lyžička sódy bikarbóny + trochu octu

1,5 pohára hladkej múky

Orechy

Hrozienka

Mak (voliteľné a podľa chuti)

Postup:

 

 

Nalejte kefír do veľkej misy.

Pridajte cukor a olej.

 

 

Pridajte aj sódu bikarbónu s kvapkou octu.

Nakoniec vmiešajte múku.

Pomocou metličky alebo mixéra dobre premiešame.

 

 

Miešame, až kým zmes nebude homogénna.

Podľa chuti môžeme teraz zakomponovať aj nasekané vlašské orechy, hrozienka či mak.

 

 

Cesto preložíme na olejom vymastenú panvicu.

Plech vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov.

 

 

Piškótu pečieme, kým nezíska peknú farbu a neprejde špáradlom.

Po vychladnutí môžeme piškótu prekrojiť na polovicu.

Naplniť môžete lekvárom, džemom alebo krémom.

 

 

Môžeme ozdobiť aj obľúbenou polevou.

Ochutnajte a teraz môžete podávať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay