Recept, ktorý ma naučil môj starý otec: Jednoduché a neskutočne chutné jedlo!

Tento jednoduchý a lahodný recept je ideálny na obed alebo večeru pre celú rodinu.

Mne tieto rolky neskutočne zachutili, preto ich doma pripravujem pomerne často.

 

 

Veľmi chutné plnené mäsové rolky podľa jednoduchého receptu z youtube kanála Hausgemachtes Essen hier.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

450 g bravčového mäsa

1 cibuľu

šampiňóny

soľ

oregano

mletú papriku

majonézu

petržlenovú vňať

5 plátkov syra

zemiaky

Postup:

Bravčové plátky uložíme na tvrdú podložku.

Prekryjeme fóliou a na tenko vyklepeme tĺčikom.

Potom mäso posypeme soľou, oreganom a rukou votrieme.

 

 

Na panvicu nalejeme rastlinný olej, pridáme nakrájanú cibuľu, šampiňóny, soľ, premiešame.

Smažíme do mäkka.

Hubovú zmes preložíme do misky, pridáme nasekanú petržlenovú vňať a zamiešame.

 

 

Na plátku mäsa rozotrieme majonézu, pridáme plátok tvrdého syr a hubovú zmes.

Mäso zrolujeme a prepichneme špáradlom.

 

 

Umyté, ošúpané zemiaky nakrájame na plátky.

Zemiaky vložíme do sklenenej formy na pečenie, pridáme soľ, mletú papriku, olivový olej a rukou premiešame.

 

 

Rolky so zemiakmi naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Plech vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 40 minút pri teplote 180°C.

 

 

Do chrumkava upečené zemiaky servírujeme s chutnými mäsovými rolkami.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels