plny-hrniec_transparent_negativ.png

Rebrá s cibuľou nikdy neboli také chutné: Chutná večera za 30 minút!

Bravčové rebrá pripravené na panvici – rovnako chutné ako grilované.

Výborný tip na lahodnú večeru, ktorú máte pripravenú za 30 minút.

 

 

Neodolateľný recept na jemné bravčové rebrá z youtube kanála schnell lecker.

Potrebujeme:

800 g rebier

30 ml teriyaki omáčky alebo sójovej omáčky

2 PL múky

3 cibule

3 strúčiky cesnaku

soľ

mleté čierne korenie

mletú papriku

rozmarín

200 ml svetlého piva

1 kg zemiakov

300 ml paradajkovej omáčky

jarnú cibuľku

petržlenovú vňať

40 g masla

Postup:

 

 

Na začiatku nakrájame rebrá a vložíme ich do misky.

Zalejeme teriyaki omáčkou a dobre premiešame.

 

 

Pridáme múku a opäť dobre premiešame.

Na panvici rozohrejeme olej a rebrá smažíme pri vysokej teplote 5 minút z každej strany.

 

 

Osmažené rebrá preložíme do misky.

Cibuľu nakrájame a smažíme 5 minút.

 

 

Cesnak roztlačíme, nakrájame na malé kúsky a vložíme do panvice.

Pridáme soľ, čierne korenie, mletú papriku, rozmarín, premiešame a všetko smažíme 1-2 minúty.

 

 

Rebrá vložíme späť na panvicu.

Zalejeme svetlým pivom, prekryjeme pokrievkou a varíme 10 minút.

 

 

Umyté a ošúpané zemiaky nakrájame a vložíme do hrnca.

Nalejeme vodu, posolíme a varíme do mäkka.

 

 

Do panvice pridáme paradajkovú omáčku, premiešame a varíme ďalších 20 minút (môžeme variť 40 minút a mäso sa nám roztopí v ústach).

Jarnú cibuľku nakrájame a pridáme do panvice, keď sú rebrá hotové.

 

 

Do misky pridáme uvarené zemiaky, maslo, na jemno nasekanú petržlenovú vňať a dobre premiešame.

Úžasné rebierka servírujeme so zemiakmi a lahodnou omáčkou.

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes