Bravčové rebrá pripravené na panvici – rovnako chutné ako grilované.
Výborný tip na lahodnú večeru, ktorú máte pripravenú za 30 minút.
Neodolateľný recept na jemné bravčové rebrá z youtube kanála schnell lecker.
Potrebujeme:
800 g rebier
30 ml teriyaki omáčky alebo sójovej omáčky
2 PL múky
3 cibule
3 strúčiky cesnaku
soľ
mleté čierne korenie
mletú papriku
rozmarín
200 ml svetlého piva
1 kg zemiakov
300 ml paradajkovej omáčky
jarnú cibuľku
petržlenovú vňať
40 g masla
Postup:
Na začiatku nakrájame rebrá a vložíme ich do misky.
Zalejeme teriyaki omáčkou a dobre premiešame.
Pridáme múku a opäť dobre premiešame.
Na panvici rozohrejeme olej a rebrá smažíme pri vysokej teplote 5 minút z každej strany.
Osmažené rebrá preložíme do misky.
Cibuľu nakrájame a smažíme 5 minút.
Cesnak roztlačíme, nakrájame na malé kúsky a vložíme do panvice.
Pridáme soľ, čierne korenie, mletú papriku, rozmarín, premiešame a všetko smažíme 1-2 minúty.
Rebrá vložíme späť na panvicu.
Zalejeme svetlým pivom, prekryjeme pokrievkou a varíme 10 minút.
Umyté a ošúpané zemiaky nakrájame a vložíme do hrnca.
Nalejeme vodu, posolíme a varíme do mäkka.
Do panvice pridáme paradajkovú omáčku, premiešame a varíme ďalších 20 minút (môžeme variť 40 minút a mäso sa nám roztopí v ústach).
Jarnú cibuľku nakrájame a pridáme do panvice, keď sú rebrá hotové.
Do misky pridáme uvarené zemiaky, maslo, na jemno nasekanú petržlenovú vňať a dobre premiešame.
Úžasné rebierka servírujeme so zemiakmi a lahodnou omáčkou.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: