Vynikajúci recept na pečené rebierka, ktoré nás úplne nadchli.
Recept sme našli na youtube.
Potrebujeme:
Bravčové rebierka 1200 g
Soľ – 1 polievková lyžica
Paprika 1 lyžička
Mletý koriander 1 lyžička
Čierne korenie 1 lyžička
Sušený cesnak 1 lyžička
Bazalka 1 lyžička
Vetvičky tymiánu
Marináda
Med 1 polievková lyžica
Sójová omáčka 2 lyžice
Rastlinný olej 2 lyžice
Horčica 1 lyžička
Kečup 2 polievkové lyžice
Paprika 1 lyžička
Soľ 1 lyžička
Postup:
Z rebierok odstránime blanky.
Prekrojíme ich cez stred.
Teraz si pripravíme bylinkovú zmes.
V miske zmiešame všetky bylinky.
Nasypeme na mäsko.
Do stredu ešte vložíme tymián a prikryjeme druhou časťou.
Na marinádu zmiešame všetky prísady v miske.
Nalejeme na mäso.
Necháme marinovať 4 – 8 hodín.
Misu, v ktorej budeme rebierka piecť prikryjeme navlhčeným papierom na pečenie a alobalom.
Pečieme 90 minút pri 190 ° C.
Odstránime papier a fóliu, potrieme výpekom.
Pečieme ďalších 10 minút pri 200 ° C.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: