Môj muž si tieto REBIERKA úplne zamiloval: Fantasticky chrumkavé a nikdy sa nevysušia – tajomstvo je v marináde!

Vynikajúci recept na pečené rebierka, ktoré nás úplne nadchli.

Recept sme našli na youtube.

Potrebujeme:

Bravčové rebierka 1200 g

Soľ – 1 polievková lyžica

Paprika 1 lyžička

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Mletý koriander 1 lyžička

Čierne korenie 1 lyžička

Sušený cesnak 1 lyžička

Bazalka 1 lyžička

Vetvičky tymiánu

Marináda

Med 1 polievková lyžica

Sójová omáčka 2 lyžice

Rastlinný olej 2 lyžice

Horčica 1 lyžička

Kečup 2 polievkové lyžice

Paprika 1 lyžička

Soľ 1 lyžička

Postup:

Z rebierok odstránime blanky.

Prekrojíme ich cez stred.

Teraz si pripravíme bylinkovú zmes.

V miske zmiešame všetky bylinky.

Nasypeme na mäsko.

Do stredu ešte vložíme tymián a prikryjeme druhou časťou.

Na marinádu zmiešame všetky prísady v miske.

Nalejeme na mäso.

Necháme marinovať 4 – 8 hodín.

Misu, v ktorej budeme rebierka piecť prikryjeme navlhčeným papierom na pečenie a alobalom.

Pečieme 90 minút pri 190 ° C.

Odstránime papier a fóliu, potrieme výpekom.

Pečieme ďalších 10 minút pri 200 ° C.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

Témy:


Pridajte svoj komentár