Pekelne dobré rebierka na cesnaku a mede so zemiakovou oblohou: Vďaka tejto úprave sú extra šťavnaté a chutné!

711

Radi by ste pripravili vašim stravníkom dobrú teplú a kvalitnú večeru? Napriek tomu však chodíte domov z práce veľmi neskoro a od únavy už skoro nevidíte? Potom pre vás máme výborný recept na pečené medové bravčové rebierka so šťavnatými a mäkkými zemiakmi.

Veľkou výhodou potom je, že pripravujete prílohu a mäso v jednom! Nemusíte tak zbytočne tráviť 2x viac času prípravou. Čo si budeme hovoriť, kto by nechcel ušetriť čas a veľa čistého riadu.

Potrebujeme:

 

2,5 kg bravčových rebier

1 strúčik cesnaku

soľ a korenie podľa chuti

3 ČL medu

2 PL horčice

1 ČL balzamikového octu

2 kg zemiakov

5 cibúľ

Olej

Postup:

Najskôr si vylisujte cesnak a zmiešajte ho s horčicou, medom, olejom, soľou a korením.

Pripravenou zmesou potom potrite bravčové rebrá z oboch strán.

Potom si olúpte a nakrájajte zemiaky, ktoré rozmiestnite po plechu, či v zapekacej miske. Nezabudnite pridať nakrájanú cibuľu.

Na všetko potom vyskladajte bravčové plátky.

Všetko zakryte fóliou a pečte, doku zemiaky nezmäknú a bravčové mäsko nepustí dostatočnú šťavu.

Ku koncu odporúčame ešte odstrániť fóliu a dopiecť cca 10-15 minút pri vyššej teplote.

Dobrú chuť prajeme!

Foto: pixabay
Foto: tjn
Témy:


Pridajte svoj komentár