Radi by ste pripravili vašim stravníkom dobrú teplú a kvalitnú večeru? Napriek tomu však chodíte domov z práce veľmi neskoro a od únavy už skoro nevidíte? Potom pre vás máme výborný recept na pečené medové bravčové rebierka so šťavnatými a mäkkými zemiakmi.
Veľkou výhodou potom je, že pripravujete prílohu a mäso v jednom! Nemusíte tak zbytočne tráviť 2x viac času prípravou. Čo si budeme hovoriť, kto by nechcel ušetriť čas a veľa čistého riadu.
Potrebujeme:
2,5 kg bravčových rebier
1 strúčik cesnaku
soľ a korenie podľa chuti
3 ČL medu
2 PL horčice
1 ČL balzamikového octu
2 kg zemiakov
5 cibúľ
Olej
Postup:
Najskôr si vylisujte cesnak a zmiešajte ho s horčicou, medom, olejom, soľou a korením.
Pripravenou zmesou potom potrite bravčové rebrá z oboch strán.
Potom si olúpte a nakrájajte zemiaky, ktoré rozmiestnite po plechu, či v zapekacej miske. Nezabudnite pridať nakrájanú cibuľu.
Na všetko potom vyskladajte bravčové plátky.
Všetko zakryte fóliou a pečte, doku zemiaky nezmäknú a bravčové mäsko nepustí dostatočnú šťavu.
Ku koncu odporúčame ešte odstrániť fóliu a dopiecť cca 10-15 minút pri vyššej teplote.
Dobrú chuť prajeme!