plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nesmierne dobré REBIERKA z rúry: Chutia úplne ako z grilu a tá vôňa v kuchyni sa nedá ani opísať!

Dnes vás naučím jeden z receptov, ktoré milujem najviac. Tieto rebierka robím takmer každý víkend, pretože sú veľmi chutné a ľahko ich pripravíte. Ak sa vám recept páči, určite ho zdieľajte so svojou rodinou a priateľmi.

Bravčové rebierka so zemiakmi

Potrebujeme:

Bravčové rebro (asi 1,5 kg)

dve polievkové lyžice sójovej omáčky

dve polievkové lyžice worcesterskej omáčky

polievková lyžica hrubozrnnej soli

Malé maslo (použijete ho na opekanie zemiakov)

Dve polievkové lyžice balzamikového octu

Najemno nasekané bylinky (aj keď sú voliteľné, táto ingrediencia dodáva receptu osobitý ráz)

Dve polievkové lyžice kečupu

dva veľké strúčiky cesnaku

Podľa chuti čierne korenie

Postup:

Deň vopred rebierka dochutíme všetkými prísadami okrem soli.

Na druhý deň soľ dobre rozotriete po rebrách.

Na plech alebo zapekaciu misu uložíme rebrá a zvyšnú omáčku nalejeme na vrch.

K rebierkam na plech pridáme aj zemiaky.

Tie taktiež ochutíme soľou a na vrch uložíme plátky masla.

Pečieme zakryté vo vyhriatej rúre na 200 stupňov asi 1 hodinu.

Potom odokryjeme a necháme zapiecť ešte 20 minút.

Ak máte hrubšie rebierka, pečte dlhšie – domäkka.

Prajeme vám dobrú chuť!:-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes