Vynikajúce rebierka s kyslou kapustou a zemiakmi.
Hotové jesenné hody z jedného pekáča, ktoré si viete rýchlo pripraviť aj u vás doma.
Určite skúste a výsledok si zamilujete.
Potrebujeme:
500 g zemiakov
20 g bravčovej masti
soľ
korenie
5 strúčikov cesnaku
2 plátky bravčových rebierok (cca 400 g)
20 ml oleja
200 g kyslej kapusty
½ ČL mletej rasce
100 g pálivej klobásy
Postup:
Zemiaky nakrájame na kúsky.
Pokvapkáme rozpustenou masťou a poriadne premiešame, aby sa tuk dostal všade.
Dochutíme soľou a korením.
Rozložímena plech, môžeme pridať aj strúčiky cesnaku a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov na 30 minút.
Rebierka trochu naklepeme, dochutíme soľou a korením.
Na panvici rozohrejeme olej.
Mäso opekáme z každej strany na stredne silnom ohni.
Opekáme niekoľko minút z každej strany, aby sa mäsko zatiahlo.
Keď uplynie čas pečenia, vyberieme zemiaky z rúry.
Pomocou špachtle ich zhrnieme na jednu stranu plechu.
Do takto uvoľneného priestoru vložíme kapustu.
Posypeme rascou.
Na kapustu a zemiaky poukladáme klobásu nakrájanú na kolieska.
Navrch navrstvíme mäso a vložíme späť do rúry vychladenej na 170 stupňov na ďalších 40 minút.
Keď uplynie čas pečenia, vyberte ho z rúry a podávajte.
Dobu pečenia môžete upraviť podľa hrúbky mäsa, aby sa dostatočne prepieklo.