K REBIERKAM pridám kyslú kapustu, klobásku, zemiaky a robím takto každú jeseň: Výsledok vás okamžite nadchne (RECEPT)!

Vynikajúce rebierka s kyslou kapustou a zemiakmi.

Hotové jesenné hody z jedného pekáča, ktoré si viete rýchlo pripraviť aj u vás doma.

 

 

Určite skúste a výsledok si zamilujete.

...

Potrebujeme:

500 g zemiakov

20 g bravčovej masti

soľ

korenie

5 strúčikov cesnaku

2 plátky bravčových rebierok (cca 400 g)

20 ml oleja

200 g kyslej kapusty

½ ČL mletej rasce

100 g pálivej klobásy

Postup:

 

 

Zemiaky nakrájame na kúsky.

Pokvapkáme rozpustenou masťou a poriadne premiešame, aby sa tuk dostal všade.

Dochutíme soľou a korením.

 

 

Rozložímena plech, môžeme pridať aj strúčiky cesnaku a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov na 30 minút.

Rebierka trochu naklepeme, dochutíme soľou a korením.

 

 

Na panvici rozohrejeme olej.

Mäso opekáme z každej strany na stredne silnom ohni.

Opekáme niekoľko minút z každej strany, aby sa mäsko zatiahlo.

Keď uplynie čas pečenia, vyberieme zemiaky z rúry.

 

 

Pomocou špachtle ich zhrnieme na jednu stranu plechu.

Do takto uvoľneného priestoru vložíme kapustu.

 

 

Posypeme rascou.

Na kapustu a zemiaky poukladáme klobásu nakrájanú na kolieska.

 

 

Navrch navrstvíme mäso a vložíme späť do rúry vychladenej na 170 stupňov na ďalších 40 minút.

Keď uplynie čas pečenia, vyberte ho z rúry a podávajte.

 

 

Dobu pečenia môžete upraviť podľa hrúbky mäsa, aby sa dostatočne prepieklo.

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn