Môj manžel si túto večeru úplne zamiloval: Jednoduchý a lacný recept!

Tieto rebierka sú veľmi chutné, jemné a šťavnaté.

Skvele sa hodia na bežný deň, ale aj na posedenie s rodinou, či priateľmi.

Tento recept si určite uložte, bude sa vám hodiť.

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1 kg bravčových rebier

1 pohár piva

1 PL rastlinného oleja

Soľ

Korenie podľa chuti

1 PL horčice

1 cibuľu

Postup:

 

 

Rebierka si umyjeme, osušíme papierovými utierkami.

Nakrájame na menšie porcie.

Cibuľu si očistíme, nakrájame na polovičné krúžky.

Pridáme k rebrám.

Osolíme, okoreníme, rebrá potrieme horčicou, zalejeme pivom.

Dobre premiešame.

 

 

 

Mäso prikryjeme a necháme takto v chladničke stáť asi 1 – 2 hodiny.

Po uplynutí tejto doby vložíme pekáč s rebrami do rúry predhriatej na 200 °C.

Dopečieme do mäkka.

TIP:

 

 

Ak sa rozhodnete pripraviť tieto rebrá na grile, pravidelne ich podlievajte pivom .

Vďaka tomu bude mäso oveľa šťavnatejšie a aromatickejšie.

Ak máte radi kontrastnú chuť, pridajte do marinády trochu medu pre bohatú arómu a chuť.

Takto môžete upiecť nielen rebrá, ale aj akékoľvek iné mäso – kuracie stehná, krídla, bravčové plátky atď.

 

 

Chutí výborne pečené v rúre, aj na grile.

Prajeme dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay