Fantasticky chutné a šťavnaté rebierka, ktoré už roky robím podľa tohoto receptu. verím, že ulahodia aj vám, pretože sú naozaj fantasticky chutné a pritom jednoduché na prípravu!
Potrebujeme:
asi kilo bravčových rebierok
marináda:
200 ml čierneho piva
lyžica medu
3 lyžice worcester
1 lyžica dijonskej horčice
4 strúčiky cesnak
rasca
soľ
korenie
údená paprika
soľ
na omáčku:
konzerva krájaných paradajok
3 lyžice hnedého cukru
1 lyžica balsamika
1 cibuľa
4 strúčiky cesnaku
pár semienok z čili papričky
soľ
korenie
worcester
Postup:
Najprv si deň vopred naložíme rebierka.
Zmiešame všetky ingrediencie na marinádu a namočíme do nej osolené rebierka.
Druhý deň si pripravíme alobal a každú porciu zabalíme.
Naukladáme do pekáča a pečieme pri 180 ° C hodinku.
Potom vyberieme z rúry a rozbalíme balíčky.
Upravíme na pekáčiku tak, aby prečnieval alobal.
Mierne podlejeme marinádou, ktorá nám zostala a pridáme pár vetvičiek rozmarínu a aj trochu piva.
Pečieme odkryté pol hodinky a otočíme.
Priebežne polievame výpekom a po pol hodinke zase otočíme.
Po upečení vyberieme.
Na omáčku si dáme do nádoby na mixovanie paradajky, pridáme ostatné ingrediencie a rozmixujeme.
Preložíme do kastrólika a pridáme asi 2 deci brandy.
Prevaríme do zhustnutia.
Podávame – rebierka s omáčkou a pečivom!
Prajeme vám dobrú chuť! :-)