plny-hrniec_transparent_negativ.png

Takto pečiem REBIERKA a z tej chuti sa všetci môžu zblázniť: Dajte ich na plech takto a zalejte pivom, výsledok famózny!

Fantasticky chutné a šťavnaté rebierka, ktoré už roky robím podľa tohoto receptu. verím, že ulahodia aj vám, pretože sú naozaj fantasticky chutné a pritom jednoduché na prípravu!

 

Potrebujeme:

asi kilo bravčových rebierok

marináda:

200 ml čierneho piva

lyžica medu

3 lyžice worcester

1 lyžica dijonskej horčice

4 strúčiky cesnak

 

 

rasca

soľ

korenie

údená paprika

soľ

na omáčku:

konzerva krájaných paradajok

3 lyžice hnedého cukru

 

 

1 lyžica balsamika

1 cibuľa

4 strúčiky cesnaku

pár semienok z čili papričky

soľ

korenie

worcester

Postup:

Najprv si deň vopred naložíme rebierka.

 

 

Zmiešame všetky ingrediencie na marinádu a namočíme do nej osolené rebierka.

Druhý deň si pripravíme alobal a každú porciu zabalíme.

Naukladáme do pekáča a pečieme pri 180 ° C hodinku.

Potom vyberieme z rúry a rozbalíme balíčky.

 

 

Upravíme na pekáčiku tak, aby prečnieval alobal.

Mierne podlejeme marinádou, ktorá nám zostala a pridáme pár vetvičiek rozmarínu a aj trochu piva.

Pečieme odkryté pol hodinky a otočíme.

Priebežne polievame výpekom a po pol hodinke zase otočíme.

Po upečení vyberieme.

 

 

Na omáčku si dáme do nádoby na mixovanie paradajky, pridáme ostatné ingrediencie a rozmixujeme.

Preložíme do kastrólika a pridáme asi 2 deci brandy.

Prevaríme do zhustnutia.

Podávame – rebierka s omáčkou a pečivom!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes