Vynikajúci recet na pečené bravové rebierka podľa Anny, ktoré sú tak chutné, že plná misa zmizla za pár minút.
A to nie je všetko, každý doma pýtal dupľu.
Potrebujeme pre 3 až 4 osoby:
1 bravčové rebro s hmotnosťou cca 1,2 kg
2 malé cibule
1 červená paprika
1 zelená paprika
8 až 12 cherry paradajok
600 g zemiakov
4 strúčiky cesnaku a zväzok petržlenovej vňate
1 pohár bieleho vína
olivový olej
soľ
mleté čierne korenie
Voliteľné:
Koreniny podľa chuti
Bylinky podľa chuti
Postup:
Nachystáme si všetky prísady.
Začneme s mäsom.
Rebierka si ochutíme soľou a korením.
Preložíme do misy, ktorú sme si zľahka vymastili olejom.
Rebierka vložíme do vyhriatej rúry na 225 stupňov.
Misu s rebierkami uložíme do stredu (ohrev zdola aj zhora).
Medzitým si nakrájame zeleninu – zemiaky na kolieska, papriku na kocky a cibuľu a plátky.
Po 30 minútach vyberieme rebierka z rúry, mäso z rúry vyberieme.
Do misy dáme zeleninu (ochutíme soľou a korením a trochou oleja), na zeleninu uložíme opäť mäso a okolo uložíme celé cherry paradajky.
Prelejeme vínom a dáme piecť opäť do rúry.
Tentokrát uložíme misu s mäsom a zeleninou o úroveň nižšie.
Necháme pol hodinu v rúre a medzitým si pripravíme cesnakovú omáčku.
Cesnak roztlačíme a zmiešame s olivovým olejom a nadrobno nakrájanou petržlenovou vňaťou – popučíme všetko spolu pomocou tĺčika.
Rebierka po 30 minútach prelejeme výpekom z mäsa.
Necháme ešte zapiecť a nakoniec potrieme z jednej strany cesnakovou omáčkou.
Necháme pár minút zapiecť, obrátime a necháme mäsko dôjsť aj z druhej strany.
Vyberieme a podávame.
Mäsko je v strede krásne šťavnaté!
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: