plny-hrniec_transparent_negativ.png

Raz som skúsila toto a kapustové listy už neplním zvlášť: Všetko spolu dám na plech, potriem smotanou a dám piecť – je to výborné!

Namiesto balenia každého listu zvlášť, skúste túto pochúťku zo zapekacej misy. Výsledkom je úžasne chutný slaný koláč, ktorý chutí naozaj fantasticky a viete ho rýchlo pripraviť kedykoľvek dostanete chuť. :-)

Ako pripraviť výbornú kapusta s mletým mäsom

Potrebujeme:

  • 1 kg kapusty
  • 800 g mletého mäsa
  • 500 g zemiakov
  • 3 cibule
  • 5 vajec
  • 120 ml mlieka
  • 150 g kyslej smotany
  • soľ
  • čierne mleté ​​korenie

Postup:

Najprv si vezmite kapustu. Odstráňte vrchné listy, dajte vodu do veľkého hrnca a priveďte do varu. Keď sa voda začne variť, dajte celú kapustu do hrnca a počkajte, kým sa listy nezačnú oddeľovať. Oddelené listy varte ďalšie 2 minúty a potom ich môžete dať vychladnúť.

kapusta v peci s mäsom

© Depositphotos

Potom odstráňte tvrdé časti kapustového listu. Ošúpate a nakrájajte cibuľu, osmažte, až kým nebude priehľadná.

kapusta v rúre na pečenie

© Depositphotos

Potom pridáme na cibuľu mleté ​​mäso a nechajte ho opražiť na miernom ohni.

zemiaky a kapusta v rúre

© Depositphotos

Zemiaky ošúpte a nastrúhajte na veľkom strúhadle, pridajte do vareného mletého mäsa, osoľte a okoreňte – náplň je pripravená, všetko, čo nám zostáva, je premiešať a vyskladať budúce jedlo.

Pečená kapusta v recepte rúry

© Depositphotos

V samostatnej miske zmiešajte vajcia a mlieko.

zemiaky s kapustou v rúre

© Depositphotos

Listy kapusty vložte do zapekacej misky tak, aby úplne zakryli dno, na vrch rozložte polovicu náplne a polejte rozšľahanými vajíčkami a mliekom. Urobte druhú vrstvu v rovnakom poradí a zakryte všetko listami kapusty.

Na samom konci predhrejte rúru na 180 stupňov, navrstvite kyslú smotanu a pečte asi 40 minút.

Najlepšie recepty na dnes