plny-hrniec_transparent_negativ.png

Raráškovia do polievky: Rezance ani halušky do polievok nerobím, deti sa za nimi idú doslova zblázniť – nechávajú len prázdne taniere!

Je to hádam už aj 9 rokov, čo som našla tento recept od Darinky. Moje deti teda nie sú polievkové, ale toto doslova milujú, vyjedajú to aj bez polievky. Odporúčam do hrachovej alebo cesnakovej polievočky, je to naozaj dobrôtka.

Je to hádam už aj 9 rokov, čo som našla tento recept od Darinky. Moje deti teda nie sú polievkové, ale toto doslova milujú, vyjedajú to aj bez polievky. Odporúčam do hrachovej alebo cesnakovej polievočky, je to naozaj dobrôtka.

Potrebujeme:

1 vajíčko

80 g polohrubej múky

4 PL mlieka

soľ

olej na vysmážanie

Postup:

Z prísad zamiešame cestíčko. Podľa hustoty budú potom veľký rarášovia. Z redšieho budú menší, Do horúceho oleja pretláčame cesto cez strúhadlo s väčšími dierkami z opačnej strany – ako keď sa robia halušky. Dozlatista vypražíme a potom necháme odkvapkať na obrúsku prebytočný olej. Šup do polievočky a čo neminiete sa dá na pár dní uskladniť v suchej dóze na chladnejšom mieste. Najlepšie ako chutia čerstvý – deti mi ich vyjedajú aj bez polievky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes