Nepoznám nikoho, kto by nemal rád tento jednoduchý a tradičný pokrm.
Pokojne ich môžete konzumovať na raňajky obed aj večeru – potešia v akýkoľvek čas.
Jednoduchý recept na jemné domáce langoše z youtube kanála Kuhinja Recepti.
Potrebujeme:
objem pohára je 200 ml
2 poháre vlažného mlieka (400 ml)
1 PL sušeného droždia (7 g)
1 PL kryštálového cukru
4 šálky hladkej múky
1 ČL soli
200 ml rastlinného oleja
Postup:
Do hlbokej misy nalejeme vlažné mlieko.
Pridáme droždie.
Potom pridáme cukor a miešame, kým sa droždie nerozpustí.
Nasypeme tri poháre múky.
Pridáme soľ.
Vareškou premiešame.
Pridáme posledný pohár múky.
Opäť zamiešame.
Rukou vymiesime cesto.
Misku s cestom prekryjeme utierkou.
Necháme kysnúť 30 minút na teplom mieste.
Po uplynutí doby preložíme cesto na pomúčený stôl.
Cesto rozdelíme na osem rovnakých častí.
Z častí cesta ušúľame guľky.
Potom cesto prikryjeme utierkou a necháme odstáť 10 minút.
Po uplynutí doby z cesta rukami vytvarujeme kruh.
Na panvici na strednom ohni zohrejeme olej.
Vložíme cesto.
Langoš smažíme v rozpálenom oleji z oboch strán do zlatista.
Hotové langoše poukladáme do taniera vystlaného papierovou utierkou.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: