plny-hrniec_transparent_negativ.png

LANGOŠE, ktoré lámu rekordy: Extrémne jemné a nadýchané, podľa tradičného CHORVÁTSKEHO receptu!

Nepoznám nikoho, kto by nemal rád tento jednoduchý a tradičný pokrm.

Pokojne ich môžete konzumovať na raňajky obed aj večeru – potešia v akýkoľvek čas.

 

 

Jednoduchý recept na jemné domáce langoše z youtube kanála Kuhinja Recepti.

Potrebujeme:

objem pohára je 200 ml

2 poháre vlažného mlieka (400 ml)

1 PL sušeného droždia (7 g)

1 PL kryštálového cukru

4 šálky hladkej múky

1 ČL soli

200 ml rastlinného oleja

 

 

Postup:

Do hlbokej misy nalejeme vlažné mlieko.

Pridáme droždie.

Potom pridáme cukor a miešame, kým sa droždie nerozpustí.

 

 

Nasypeme tri poháre múky.

Pridáme soľ.

Vareškou premiešame.

 

 

Pridáme posledný pohár múky.

Opäť zamiešame.

Rukou vymiesime cesto.

 

 

Misku s cestom prekryjeme utierkou.

Necháme kysnúť 30 minút na teplom mieste.

Po uplynutí doby preložíme cesto na pomúčený stôl.

 

 

Cesto rozdelíme na osem rovnakých častí.

Z častí cesta ušúľame guľky.

Potom cesto prikryjeme utierkou a necháme odstáť 10 minút.

 

 

Po uplynutí doby z cesta rukami vytvarujeme kruh.

Na panvici na strednom ohni zohrejeme olej.

Vložíme cesto.

 

+

 

Langoš smažíme v rozpálenom oleji z oboch strán do zlatista.

Hotové langoše poukladáme do taniera vystlaného papierovou utierkou.

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

 

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes