Víkendové raňajky jednoducho milujem. Vždy hľadám a vymýšľam nové recepty, ako si raňajkové menu užiť čo najlepšie. Kedže som na sladké a práve teraz mám doma čerstvé jahody, voľba bola jasná – jahodové raňajky. Vyskúšajte skvelé tyčinky z jahôd a ovsených vločiek!
Potrebujeme:
1 šálku ovsených vločiek
¾ šálky hladkej múky
½ šálky hnedého cukru
¼ lyžičky mletého zázvoru
¼ lyžičky soli
6 lyžíc roztopeného masla
1 lyžicu kukuričného škrobu
1 lyžicu citrónovej šťavy
2 šálky nakrájaných jahôd
½ šálky práškového cukru
½ lyžičky vanilkového extraktu
1 lyžicu mlieka
Postup:
Rúru nastavíme na 190 stupňov. Pripravíme si formu 21×21 cm a vystelieme ju alobalom (alobal potrieme trochou rozpusteného masla alebo postriekame nepriľnavým sprejom).
V miske zmiešame vločky, múku, cukor, zázvor, soľ, rozpustené maslo a dôkladne premiešame. Zo zmesi odoberieme jednu šálku zmesi a zvyšok vtlačíme na dno formy.
Na cesto rozložíme kúsky jahôd a rovnomerne posypeme škrobom a polejeme citrónovou šťavou. Na jahody navrstvíme zvyšnú hmotu z ovsených vločiek. Vložíme do rúry a pečieme 35-40 minút.
Nakoniec si pripravíme glazúru. Práškový cukor zmiešame s mliekom a vanilkovým extraktom. Polevou polejme povrch koláča a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: tiphero