plny-hrniec_transparent_negativ.png

Rajčiny na zimu pre lenivých: Žiadne nálevy nerobíte a zvládne to aj ten, kto nikdy nezaváral!

Pod mäsko, na omáčky aj ako príloha k obedu. Je to naozaj perfektný nápad a robím to takto každé leto.

Pod mäsko, na omáčky aj ako príloha k obedu. Je to naozaj perfektný nápad a robím to takto každé leto.

Potrebujeme:

Domáce rajčiny

Morskú alebo obyčajnú soľ

Postup:

Rajčinky si klasicky umyjeme a nakrájame (bobkáky môžete odrezať, ale ak sa vám nechce, netreba). Potom poriadne vtlačíme do čistých pohárov na zaváranie. Do pohárov nalejeme aj šťavu, ktorú rajčinky pustili, keď sme ich krájali. Do každého pohára dáme na vrch lyžičku soli a zavrieme. Sterilizujeme ako klasické zaváraniny, v hrnci s vodou, alebo len v pare. Stačí 15 minút.

Uchovávame ako klasické zaváraniny, v komore.

Prajeme vám dobrú chuť! :-) 

Najlepšie recepty na dnes