plny-hrniec_transparent_negativ.png

Rajčinový šalát, ktorý milujeme: Len otvoríte pohár a máte najlepšiu prílohu aj uprostred zimy!

Vynikajúci rajčinový šalát, ktorý u nás doma milujeme a robíme ho každý rok.

Ak sa tešíte z úrody rajčín skúste pár pohárov. Sami uvidíte, aká je to pochúťka.

Foto: youtube/Вкусная Жизнь

Recept na tento vynikajúci a osviežujúci šalát sme pre vás našli na youtube.

Potrebujeme:

– paradajky, 1 kg

– cibuľa, 4 ks

– zeleň – kôpor, petržlen

– rastlinný olej, 1 lyžica na pohár

Na prípravu nálevu 1,5 l:

– vriaca voda, 1,5 l;

– soľ, 1,5 lyžice;

– cukor, 2,5 lyžice;

– ocot 9%, 2 polievkové lyžice

Postup:

Nakrájajte paradajky na plátky, cibuľu na polovičné krúžky.

Zeleň – kôpr a petržlen  opláchnite a nakrájajte na jemno.

Do čistých pohárov dajte vrstvu paradajok, cibuľu a bylinky, znova vložte paradajky.

Všetky vrstvy zopakujte až po vrch pohárov. Posledná vrstva sú paradajky.

Foto: youtube/Вкусная Жизнь

Nalejte vriacu vodu do hrnca, zmiešajte so soľou a cukrom, octom a miešajte, kým sa soľ a cukor nerozpustia.

Nalejte nálev do pohárov, zakryte viečkami a nechajte pôsobiť 10 minút.

Foto: youtube/Вкусная Жизнь

Dajte poháre prikyté viečkom do hrnca, ktorého dno vyložíte utierkou alebo novinami, nalejte teplú vodu po hrdlo pohárov a sterilizujte od chvíle varu 10 minút.

Vyberte poháre, nalejte do pohárov ešte 1 polievkovú lyžicu rastlinného oleja.

Poriadne utiahnite viečka.

Foto: youtube/Вкусная Жизнь

 

Foto: youtube/Вкусная Жизнь

Otočte sa a nechajte vychladnúť.

Skladujte v pivnice alebo komore.

Foto: youtube/Вкусная Жизнь

Takéto paradajky som vždy položil na slávnostný stôl – sú  ideálnym občerstvením aj prílohou, najmä k mäsu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Zdroj, titulná foto: 

Najlepšie recepty na dnes