Perfektný recept, ak neviete č s paradajkami.
Zmes je možné použiť do gulášov, na hrianky, na pizzu, skrátka všade, kde patrí cesnak a paradajky.
Potrebujeme:
1,5 kg paradajok
300 g cesnaku
50 g soli
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postup:
Pripravíme si paradajky aj cesnak.
Ja to robím tak, že paradajky jednoducho umyjem a nakrájam na polovice alebo štvrtiny.
Cesnak rozdelíme na strúčiky a očistíme.
Rajčiny a cesnak spolu pomelieme na mlynčeku, alebo pomixujeme ponorným mixérom.
Pridáme soľ.
Všetko dôkladne premiešame.
Pripravíme si poháre – musia byť čisté a sterilizované, ja ich jednoducho sterilizujem v mikrovlnke.
Zmes jednoducho naložíme do pohárov.
Uzavrieme suchými viečkami a dáme do tmavej, chladnejšej miestnosti. nezavárame.
Cesnak a soľ sú dobré konzervanty.
Chuť je veľmi výrazná a dobrá.
Nevadí, ak dáme na toto množstvo soli a cesnaku aj 2 kg paradajok.
Ak sa vám zdá zmes riedka, nemusíte sa báť, v pohárikoch paradajková zmes ešte zhustne.
Vynikajúca je napríklad na cestoviny.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)