plny-hrniec_transparent_negativ.png

Netreba ju variť ani zavárať: Cesnakovo-rajčinová zmes za studena, nepokazil sa ani jediný pohár!

Perfektný recept, ak neviete čo s paradajkami.

Zmes je možné použiť do gulášov, na hrianky, na pizzu, skrátka všade, kde patrí cesnak a paradajky.

 

 

Tento recept je veľmi jednoduchý a nenáročný na prípravu.

Určite skúste a zaručene si ho zamilujete.

Potrebujeme:

1,5 kg paradajok

300 g cesnaku

50 g soli

Postup:

 

 

Pripravíme si paradajky aj cesnak.

 

 

Ja to robím tak, že paradajky jednoducho umyjem.

Nakrájam na polovice alebo štvrtiny.

 

 

Cesnak rozdelíme na strúčiky.

Očistíme.

Rajčiny a cesnak spolu pomelieme na mlynčeku, alebo pomixujeme ponorným mixérom.

Pridáme soľ.

 

 

Všetko dôkladne premiešame.

Pripravíme si poháre.

 

 

Musia byť čisté a sterilizované, ja ich jednoducho sterilizujem v mikrovlnke.

Zmes jednoducho naložíme do pohárov.

 

 

Uzavrieme suchými viečkami a dáme do tmavej, chladnejšej miestnosti. nezavárame.

Cesnak a soľ sú dobré konzervanty.

Chuť je veľmi výrazná a dobrá.

 

 

Nevadí, ak dáme na toto množstvo soli a cesnaku aj 2 kg paradajok.

Ak sa vám zdá zmes riedka, nemusíte sa báť.

 

 

V pohárikoch paradajková zmes ešte zhustne.

Vynikajúca je napríklad na cestoviny.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes