Netreba ju variť ani zavárať: Cesnakovo-rajčinová zmes za studena, nepokazil sa ani jediný pohár!

Perfektný recept, ak neviete č s paradajkami.

Zmes je možné použiť do gulášov, na hrianky, na pizzu, skrátka všade, kde patrí cesnak a paradajky.

Potrebujeme:

1,5 kg paradajok

300 g cesnaku

50 g soli

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postup:

Pripravíme si paradajky aj cesnak.

Ja to robím tak, že paradajky jednoducho umyjem a nakrájam na polovice alebo štvrtiny.

Cesnak rozdelíme na strúčiky a očistíme.

Rajčiny a cesnak spolu pomelieme na mlynčeku, alebo pomixujeme ponorným mixérom.

Pridáme soľ.

Všetko dôkladne premiešame.

Pripravíme si poháre – musia byť čisté a sterilizované, ja ich jednoducho sterilizujem v mikrovlnke.

Zmes jednoducho naložíme do pohárov.

Uzavrieme suchými viečkami a dáme do tmavej, chladnejšej miestnosti. nezavárame.

Cesnak a soľ sú dobré konzervanty.

Chuť je veľmi výrazná a dobrá.

Nevadí, ak dáme na toto množstvo soli a cesnaku aj 2 kg paradajok.

Ak sa vám zdá zmes riedka, nemusíte sa báť, v pohárikoch paradajková zmes ešte zhustne.

Vynikajúca je napríklad na cestoviny.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay