Perfektný recept, ak neviete č s paradajkami.
Zmes je možné použiť do gulášov, na hrianky, na pizzu aj do rýchlych polievok.
Skrátka použiť ju môžete všade tam, kde patrí cesnak a paradajky.
Jej príprava je skutočne jednoduchá, rýchla a ako sa píše v nadpise, zvládnete ju úplne na studeno.
Potrebujeme:
1 kg paradajka
200 g cesnak
35 g soľ
Postup:
Pripravíme si paradajky aj cesnak.
Ja to robím tak, že paradajky jednoducho umyjem.
Paradajky následne zbavíme šupky.
Najskôr ich nakrojíme do kríža, ale iba jemne.
A hodíme ich do horúcej vody.
Necháme chvíľu ponorené a následne ich schladíme v studenej vode.
Teraz úplne jednoducho stiahneme šupku a hodíme do väčšej misky.
Cesnak rozdelíme na strúčiky.
Každý strúčik očistíme.
Rajčiny a cesnak spolu pomelieme na mlynčeku.
Prípadne jednoducho pomixujeme ponorným mixérom.
Pridáme soľ.
Všetko dôkladne premiešame.
Pripravíme si poháre – musia byť čisté a sterilizované, ja ich jednoducho sterilizujem v mikrovlnke alebo v rúre.
Zmes jednoducho naložíme do pohárov.
Uzavrieme suchými viečkami.
Dáme do tmavej, chladnejšej miestnosti. nezavárame.
Cesnak a soľ sú dobré konzervanty.
Chuť je veľmi výrazná a dobrá.
Preto ide aj o výborné domáce dochucovadlo.
Ak sa vám zdá zmes riedka, nemusíte sa báť, v pohárikoch paradajková zmes ešte zhustne.
Vynikajúca je napríklad na cestoviny.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)