Cesnakovo-rajčinová zmes ZA STUDENA: Netreba ju variť ani zavárať a nepokazí sa ani jediný pohár!

Perfektný recept, ak neviete č s paradajkami.

 

 

Zmes je možné použiť do gulášov, na hrianky, na pizzu aj do rýchlych polievok.

Skrátka použiť ju môžete všade tam, kde patrí cesnak a paradajky.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

 

 

Jej príprava je skutočne jednoduchá, rýchla a ako sa píše v nadpise, zvládnete ju úplne na studeno.

Potrebujeme:

1 kg paradajka

200 g cesnak

35 g soľ

Postup:

Pripravíme si paradajky aj cesnak.

 

 

Ja to robím tak, že paradajky jednoducho umyjem.

Paradajky následne zbavíme šupky.

Najskôr ich nakrojíme do kríža, ale iba jemne.

 

 

A hodíme ich do horúcej vody.

Necháme chvíľu ponorené a následne ich schladíme v studenej vode.

Teraz úplne jednoducho stiahneme šupku a hodíme do väčšej misky.

 

 

Cesnak rozdelíme na strúčiky.

Každý strúčik očistíme.

 

 

Rajčiny a cesnak spolu pomelieme na mlynčeku.

Prípadne jednoducho pomixujeme ponorným mixérom.

Pridáme soľ.

 

 

Všetko dôkladne premiešame.

Pripravíme si poháre – musia byť čisté a sterilizované, ja ich jednoducho sterilizujem v mikrovlnke alebo v rúre.

Zmes jednoducho naložíme do pohárov.

 

 

Uzavrieme suchými viečkami.

Dáme do tmavej, chladnejšej miestnosti. nezavárame.

Cesnak a soľ sú dobré konzervanty.

 

 

Chuť je veľmi výrazná a dobrá.

Preto ide aj o výborné domáce dochucovadlo.

 

 

Ak sa vám zdá zmes riedka, nemusíte sa báť, v pohárikoch paradajková zmes ešte zhustne.

Vynikajúca je napríklad na cestoviny.

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay