Výborný tip na sviatočný dezert pre vás a vašich drahých. Ak máte radi kokos, neváhajte a pustite sa doň!
Potrebujeme:
Cesto:
6 bielkov
250 g práškového cukru
100 g hladkej múky
150 g kokosu
Krém:
6 žĺtkov
1 l mlieka
100 g kr. cukru
250 g masla
2 bal. vanilkového pudingu
Kokos na posypanie (ja dávam za hrsť aj do uvareného pudingu)
Postup:
Z bielkov a cukru ušľaháme sneh do ktorého opatrne pomocou cukrárskeho jazyka vmiešame sypké prísady – múku zmiešanú s kokosom. Navrstvíme na plech vystlaný papierom a pečieme pri teplote 160-170 stupňov 20 minút (alebo na 180 stupňoch 10 minút).
Na krém si zmiešame polovicu mlieka s cukrom a dáme na plameň. Druhú polovicu mlieka zmiešame s pudingovými práškami a žĺtkami. Keď mlieko s cukrom zovrie, zložíme z plameňa a pomaly doň vmiešame žĺtkovú hmotu. Dobre premiešame, aby sa prísady prepojili. Preložíme na plameň a na slabom plameni miešame, kým nám nevznikne hladký, hustý puding. Puding necháme vychladnúť a keď je mierne teplý, vmiešame doň po lyžičkách našľahané maslo a ak chcete aj hrsť kokosu.
Na vychladnuté cesto navrstvíme krém, uhladíme a posypeme kokosom. Zákusok podávame vychladený.