Raffaelo torta na plechu: Božský kokosový zákusok, pripravený za 20 minút!

Výborný tip na sviatočný dezert pre vás a vašich drahých. Ak máte radi kokos, neváhajte a pustite sa doň!

Výborný tip na sviatočný dezert pre vás a vašich drahých. Ak máte radi kokos, neváhajte a pustite sa doň!

Potrebujeme:

Cesto:

6 bielkov

250 g práškového cukru

100 g hladkej múky

150 g kokosu

...

Krém:

6 žĺtkov

1 l mlieka

100 g kr. cukru

250 g masla

2 bal. vanilkového pudingu

Kokos na posypanie (ja dávam za hrsť aj do uvareného pudingu)

Postup:

Z bielkov a cukru ušľaháme sneh do ktorého opatrne pomocou cukrárskeho jazyka vmiešame sypké prísady – múku zmiešanú s kokosom. Navrstvíme na plech vystlaný papierom a pečieme pri teplote 160-170 stupňov 20 minút (alebo na 180 stupňoch 10 minút).

Na krém si zmiešame polovicu mlieka s cukrom a dáme na plameň. Druhú polovicu mlieka zmiešame s pudingovými práškami a žĺtkami. Keď mlieko s cukrom zovrie, zložíme z plameňa a pomaly doň vmiešame žĺtkovú hmotu.  Dobre premiešame, aby sa prísady prepojili. Preložíme na plameň a na slabom plameni miešame, kým nám nevznikne hladký, hustý puding. Puding necháme vychladnúť a keď je mierne teplý, vmiešame doň po lyžičkách našľahané maslo a ak chcete aj hrsť kokosu.

Na vychladnuté cesto navrstvíme krém, uhladíme a posypeme kokosom. Zákusok podávame vychladený.