TORTA RAFFAELLO: Hotová za pol hodinu a každý hovorí, že je to najlepší dezert pod slnkom!

Chcete zapôsobiť na hostí, ktorí milujú kokos, alebo možno dopriať sebe a svojim blízkym výbornú maškrtu ku káve? S týmto kokosovým koláčom nič nepokazíte. Ide o fantastický recept…

Na cesto potrebujete:

– 6 vaječných bielkov

– 130 g cukru

– 6 lyžíc múky

– 130 g kokosu

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

– 1 polievková lyžica prášku do pečiva

Najprv vyšľaháme mixérom bielky.

Potom pridáme cukor.

Potom pridáme preosiatu múku, kokos a prášok do pečiva.

Okrúhly plech vyložíme papierom na pečenie, zmes vylejeme a dáme piecť na 160 C. Upečené, ochladnuté cesto nakrájame, tj. rozrežeme na dve časti.

Na potretie cesta:

– 260 ml sladkej motany

– 220 g bielej čokolády

– 130 g olúpaných mletých mandlí

Sladkú smotanu dáme do panvice a zohrejeme, keď je horúca (takmer do varu), vložíme do nej bielu čokoládu a mleté ​​mandle. Dobre premiešame a necháme vychladnúť.

Krém:

– 1/2 l mlieka

– 80 g cukru

– 1 vanilkový puding

– 6 žĺtkov

– 70 g masla

– 250 g sladkej šľahačky

Zahrejeme mlieko s cukrom a oddelíme si malé množstvo, napr. 1dcl a zmiešame ho s pudingom a žĺtkami.

Potom uvaríme vo zvyšnom mlieku.

Miešame do zhustnutia, potom mierne necháme vychladnúť a následne do vlažného krému pridáme našľahné maslo. Potom necháme dobre vychladiť a vmiešame šľahačku.

Potom len vyskladáme koláč:

Cesto, mandľovú hmotu, krém, cesto, mandľovú hmotu a krém. A potom môžeme vrch dozdobiť napríklad zvyškom krému a posypať kokosom.

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Témy:


Pridajte svoj komentár