Chcete zapôsobiť na hostí, ktorí milujú kokos, alebo možno dopriať sebe a svojim blízkym výbornú maškrtu ku káve? S týmto kokosovým koláčom nič nepokazíte. Ide o fantastický recept…
Na cesto potrebujete:
– 6 vaječných bielkov
– 130 g cukru
– 6 lyžíc múky
– 130 g kokosu
– 1 polievková lyžica prášku do pečiva
Najprv vyšľaháme mixérom bielky.
Potom pridáme cukor.
Potom pridáme preosiatu múku, kokos a prášok do pečiva.
Okrúhly plech vyložíme papierom na pečenie, zmes vylejeme a dáme piecť na 160 C. Upečené, ochladnuté cesto nakrájame, tj. rozrežeme na dve časti.
Na potretie cesta:
– 260 ml sladkej motany
– 220 g bielej čokolády
– 130 g olúpaných mletých mandlí
Sladkú smotanu dáme do panvice a zohrejeme, keď je horúca (takmer do varu), vložíme do nej bielu čokoládu a mleté mandle. Dobre premiešame a necháme vychladnúť.
Krém:
– 1/2 l mlieka
– 80 g cukru
– 1 vanilkový puding
– 6 žĺtkov
– 70 g masla
– 250 g sladkej šľahačky
Zahrejeme mlieko s cukrom a oddelíme si malé množstvo, napr. 1dcl a zmiešame ho s pudingom a žĺtkami.
Potom uvaríme vo zvyšnom mlieku.
Miešame do zhustnutia, potom mierne necháme vychladnúť a následne do vlažného krému pridáme našľahné maslo. Potom necháme dobre vychladiť a vmiešame šľahačku.
Potom len vyskladáme koláč:
Cesto, mandľovú hmotu, krém, cesto, mandľovú hmotu a krém. A potom môžeme vrch dozdobiť napríklad zvyškom krému a posypať kokosom.