plny-hrniec_transparent_negativ.png

Raffaello guličky zo Salka: Keď čakáme návštevu, nepečiem tortu ani zákusky, každý pýta len toto!

Tento dezert je u nás vždy veľkým hitom - deti, dospelí, všetci vždy vyberajú zo slávnostného stola len toto. Keď čakáme návštevy, vždy chystám aspoň z trojitej dávky. Je to výborné!

Tento dezert je u nás vždy veľkým hitom – deti, dospelí, všetci vždy vyberajú zo slávnostného stola len toto. Keď čakáme návštevy, vždy chystám aspoň z trojitej dávky. Je to výborné!

Potrebujeme:

200 g kokos
100 g kryštáľový cukor
150 g maslo
1 bal.vanilkový cukor
1/2 ks Salka (sladené kondenzované mlieko)
50 g kokos na obaľovanie
300 g sušené mlieko
1 dcl mlieka na rozmiešanie

Postup:

Maslo rozpustíme v mikrovlnke, pridáme oba cukre, sušené mlieko (sušené mlieko si rozmiešame v tekutom mlieku) a dobre premiešame, kým sa prísady nerozpustia.
Potom do zmesi pridáme Salko a kokos, ak sa nám zmes zdá príliš riedka alebo naopak hustá, pridáme podľa potreby kokos alebo mlieko či Salko. Dáme na 1-2 hodiny odležať do chladničky (cca 1 hodinku) a potom z hmoty tvarujeme mokrými rukami tvarujeme guličky a obalujeme v kokose, prípadne v kakau, alebo strúhanej čokoláde. Prípadne môžeme použiť aj karamelové salko. Uložíme na misu a podávame vychladnené.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: nosalty

Najlepšie recepty na dnes