Domáce RAFAELLO guličky, ktoré milujeme: Nedajú sa odlíšiť od tých z obchodu!

Chrumkavé cukríky s jemným krémom a orechom v strede s názvom Rafaello – obľúbená pochúťka mnohých. Dajú sa však pripraviť doma, bez sušeného mlieka, emulgátorov a aróm. Príprava nevyžaduje žiadne zložité úkony a chuť omráči aj tých najnáročnejších fajnšmekrov.

Potrebujeme:

Kondenzované mlieko 300 g

Maslo 200 g

Kokosové hobliny 200 g

Mandle alebo lieskové orechy

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Vanilková esencia 1 lyžička.

Postup:

Zalejte orechy vriacou vodou a nechajte stáť 5-10 minút.

Ošúpte orechy a krátko opražte na suchej panvici.

Pridajte zmäkké maslo, vanilku a kondenzované mlieko.

Pridajte 150 gramov kokosových vločiek a poriadne premiešajte.

Zmes nechajte jeden deň v chladničke.

Vytvorte cukrík tak, že do jeho stredu vtlačíte orechy.

Vyvaľkáme kokosové vločky a odložíme do chladničky.

Aby boli cukríky chrumkavé, pridajte k hlavným surovinám 100 gramov sušienok rozmelených.

Užite si to, cukríky sú naozaj na nerozoznanie od tých kupovaných.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay