Chrumkavé cukríky s jemným krémom a orechom v strede s názvom Rafaello – obľúbená pochúťka mnohých. Dajú sa však pripraviť doma, bez sušeného mlieka, emulgátorov a aróm. Príprava nevyžaduje žiadne zložité úkony a chuť omráči aj tých najnáročnejších fajnšmekrov.
Potrebujeme:
Kondenzované mlieko 300 g
Maslo 200 g
Kokosové hobliny 200 g
Mandle alebo lieskové orechy
Vanilková esencia 1 lyžička.
Postup:
Zalejte orechy vriacou vodou a nechajte stáť 5-10 minút.
Ošúpte orechy a krátko opražte na suchej panvici.
Pridajte zmäkké maslo, vanilku a kondenzované mlieko.
Pridajte 150 gramov kokosových vločiek a poriadne premiešajte.
Zmes nechajte jeden deň v chladničke.
Vytvorte cukrík tak, že do jeho stredu vtlačíte orechy.
Vyvaľkáme kokosové vločky a odložíme do chladničky.
Aby boli cukríky chrumkavé, pridajte k hlavným surovinám 100 gramov sušienok rozmelených.
Užite si to, cukríky sú naozaj na nerozoznanie od tých kupovaných.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)