plny-hrniec_transparent_negativ.png

Radšej ho pripravte z väčšej dávky: Zebra kocky bez pečenia deti jednoducho milujú

Ja už pripravujem len z dvojitej, alebo dokonca trojitej dávky. Tento dezert je výborný, rýchly a vždy zmizne tak rýchlo, že sa nestihnem ani nazdať. Na Deň detí ho pripravujem pravidelne!

Ja už pripravujem len z dvojitej, alebo dokonca trojitej dávky. Tento dezert je výborný, rýchly a vždy zmizne tak rýchlo, že sa nestihnem ani nazdať. Na Deň detí ho pripravujem pravidelne!

Potrebujeme:

500 g rozdrvených maslových sušienok

5 lyžíc kakaového prášku

3 lyžice marhuľového džemu

2 lyžičky rumovej arómy

50 g zmäknutého masla

5 lyžíc cukru krupice

300 ml mlieka

Na krém:

300 ml mlieka

3 lyžice múky (hladkej alebo aj polohrubej)

1 lyžičku vanilkovej arómy (príp. vanilkový cukor)

4 lyžice cukru krupica

50 g masla

150 g strúhaného kokosu

Postup:

Pripravíme si krém, pretože musí vychladnúť. Múku rozmiešame s múkou dohladka, pridáme ½ kokosu a preložíme na plameň. Uvaríme hustý puding, do ktorého pridáme aj cukor a vanilku. Puding necháme vychladnúť a potom do neho po lyžičkách vmiešame našľahané maslo a zvyšný kokos.

V miske zmiešame všetky prísady na cesto a vypracujeme tuhšie cesto, ktoré je dobre tvarovateľné. Cesto rozdelíme na 3 časti. Plech na pečenie s rozmermi 20×30 cm posypeme práškovým cukrom a na dno rovnomerne navrstvíme prvú časť cesta. Na cesto natrieme ½ krému, pokračujeme ďalšou časťou cesta, zvyšným krémom a napokon poslednou časťou cesta.

Na vrch môžete naliať polevu z rozpustenej horkej čokolády a masla, džem, alebo strúhaný kokos.

Najlepšie je dezert uložiť do chladničky stuhnúť, ale u nás doma tento krok musím takmer vždy vynechať, deti sa na koláčik vrhnú ako supy. :-D

Prajem vám dobrú chuť! :-)

zdroj: receptneked

Najlepšie recepty na dnes