Rada od pána mäsiara pre najjemnejšie bravčové rezne pod slnkom:  Aj tuhšie mäsko sa vám bude doslova rozpadať na jazyku!

V meste máme jedno malé mäsiarstvo a tam mám istotu, že vždy dostanem perfektné výrobky a čerstvé mäsko. Nikdy som však nebola fanúšikom bravčových rezňov, radšej som mala tie hydinové, kvôli jemnejšiemu mäsku a kratšej príprave.

V meste máme jedno malé mäsiarstvo a tam mám istotu, že vždy dostanem perfektné výrobky a čerstvé mäsko. Nikdy som však nebola fanúšikom bravčových rezňov, radšej som mala tie hydinové, kvôli jemnejšiemu mäsku a kratšej príprave. Odkedy mi však poradil, ako zmäkčiť mäso tento pán, bravčové rezne by som jedla aj každý deň. Rozpadajú sa na jazyku a ešte ich aj rýchlejšie urobíte.

Potrebujeme:

4 plátky bravčových rezňov

2 šálky mlieka

2 cibule

Soľ, čierne korenie

Červenú papriku

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Na trojobal:

½ šálky strúhanky

2 vajcia

3 lyžice ovsených vločiek (do strúhanky)

½ šálky hl. múky

Olej na vyprážanie

Postup:

Cibuľku nakrájame na prúžky. Pripravíme dózu a vrstvíme do nej na striedačku cibuľu a bravčové plátky. Nakoniec zalejeme mlieko, prikryjeme fóliou a necháme pár hodín v chladničke. Potom mäso vyberieme, mlieko zlejeme a mäso osušíme obrúskom. Posypeme červenou paprikou a klasicky obalíme v trojobale. Vypražíme v rastlinnom oleji z oboch strán dozlatista, mäska bude skôr hotové a na jazyku sa rozpadajúce!

Cibuľku scedenú z mlieka nevyhadzujte, ale obaľte ju v múke a tiež opražte, je to delikatesa!

Magda G.