Zdravým vás nápaďáci, rada vám prezradím skvelý zlepšovák od uja mäsiara.
Najskôr som si myslela, že ide len o vtip, ale môžem vám povedať, že naozaj to zaberá.
Ak ste niekedy kúpili viac salámy naraz, určite viete, že na druhý, tretí deň už nie je nič moc.
U nás často musela skončiť v koši, pretože ju nikto nechcel.
Pán mäsiar mi poradil úplne jednoduchý zlepšovák, ako udržať údeniny dlhšie čerstvé a tak, aby sa im nezmenila kvalita ani chuť.
Ako na to?
Salámu ani iné údeniny z obchodu (myslím tie čerstvo nakrájané) nenechávajte zabalenú vo fólii.
Hneď, ako prídete z obchodu, preložte ju do čistej uzatvárateľnej dózy.
Pridajte k nej aj pár kusov surovej cestoviny (na tvare nezáleží).
Zatvorte a šup do chladničky.
Znie to neuveriteľne, ale saláma vydrží skutočne dlhšie.
Vyskúšajte, hlavne keď kúpite väčšie množstvo salámy a neminiete ju hneď.
Nápad som našla aj tu (dôkaz, že nie som jediná, kto ho používa :-D), pozrite sa, ako to vyzerá. :-)