plny-hrniec_transparent_negativ.png

SALÁMA neoslizne, nekazí sa a ostane čerstvá oveľa dlhšie: Nikdy v živote by mi nenapadlo, že k nej treba položiť toto!

Zdravým vás nápaďáci, rada vám prezradím skvelý zlepšovák od uja mäsiara.

 

 

Najskôr som si myslela, že ide len o vtip, ale môžem vám povedať, že naozaj to zaberá.

Ak ste niekedy kúpili viac salámy naraz, určite viete, že na druhý, tretí deň už nie je nič moc.

 

 

U nás často musela skončiť v koši, pretože ju nikto nechcel.

Pán mäsiar mi poradil úplne jednoduchý zlepšovák, ako udržať údeniny dlhšie čerstvé a tak, aby sa im nezmenila kvalita ani chuť.

 

 

Ako na to?

Salámu ani iné údeniny z obchodu (myslím tie čerstvo nakrájané) nenechávajte zabalenú vo fólii.

Hneď, ako prídete z obchodu, preložte ju do čistej uzatvárateľnej dózy.

Pridajte k nej aj pár kusov surovej cestoviny (na tvare nezáleží).

 

 

Zatvorte a šup do chladničky.

Znie to neuveriteľne, ale saláma vydrží skutočne dlhšie.

Vyskúšajte, hlavne keď kúpite väčšie množstvo salámy a neminiete ju hneď.

 

 

Nápad som našla aj tu (dôkaz, že nie som jediná, kto ho používa :-D), pozrite sa, ako to vyzerá. :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes