Pyšné zemiaky: Stačí pár zárezov, cesnak a kyslá smotana – druhé jedlo už netreba riešiť, toto zastúpi aj hlavný chod!

Úplne jednoduché a veľmi rýchle jedlo. Tieto zemiačiky určite skúste. My im nepovieme inak, ako pyšné zemiaky. Najlepšie je, že netreba pripravovať už ani hlavný chod, v originály sa tieto zemiaky robia len s cesnakovou smotanou a syrom, stačí však pridať aj pár plátkov slaninky či šunky a máte komplet obed skoro bez práce.  :-)

Potrebujeme:

Väčšie zemiaky
Slanina
Tvrdý syr
Kyslá smotana (na potieranie zárezov)
Korenie a soľ podľa chuti
Olej
Cesnak praltačený

Strúčiky cesnaku

Postup:

Zemiaky umyjeme, očistíme a ostrým nožom ich nakrájame na ježka. Kyslú smtoanu zmeišame s pretlačeným cesnakom a natrieme každý zárez.
Do každého rezu potom vložíme plátok slaniny striedavo so syrom. Pokvapkáme olejom, okoreníme podľa chuti a zabalíme do alobalu.
Ku každému zemiaka priložíme strúčik cesnaku. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov. Pred dopečením alobal zložíme a necháme zapiecť dozlatista.

Čas pečenia závisí od veľkosti zemiakov. Ak máte naozaj veľké zemiaky, môžete ich rozpoliť. :-)

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.