plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pyšné čerešne: Super krémové želé kocky s čerešňami na tej najjemnejšej piškóte – chuť jedna báseň!

zdroj: lauralaurentiu

Potrebujeme:

Cesto:

3 vajcia

125 gramov kr. cukru

230 gramov hl. múky

1 soľ soli

100 ml oleja

200 ml mlieka

1 lyžica medu

1 čajová lyžička vanilkového extraktu

Asi 50 ml kyslej smotany

Čerešne alebo višne scedené zo šťavy

1 čajová lyžička prášku do pečiva

Krém a poleva:

1 bal. vanilkového pudingu

400 ml mlieka

125 gramov kr. cukru

500 g jemného tvarohu

250 ml smotany na šľahanie

400 gramov čerešní alebo čerstvých čerešní alebo veľký kompot z čerešní alebo čerešní

Na vrch:

šťava z kompótu (ak používate čerstvé ovocie, 250-300 ml višňového džúsu)

1 bal. želatíny v prášku

Postup:

Rúru nastavíme na 175 stupňov.

Vyšľaháme vajcia s 125 g cukru, 1 lyžicou medu, soľou a kyslou smotanou. Pridáme 200 ml mlieka, olej a nakoniec aj sypké prísady. Jemne zmiešajte s metličkou alebo flexibilnou stierkou, aby sme zachovali nadýchanú konzistenciu.

Zmes nalejem na plech (38 x 25 cm) vyložený papierom. Pečieme v predhriatej rúre 10 minút. Potom vyberieme a do cesta ľahko vtlačíme scedené ovocie. Dáme späť do rúry a pečieme ešte 15-18 minút.

Korpus necháme vychladnúť a potom zložíme papier.

Z pudingového prášku, mlieka a cukru varíme puding. Tvarohom zmiešame s vychladnutým pudingom a nakoniec aj s vyšľahanou smotanou. Na korpus rozložíme scedené ovocie a prikryjeme krémom. Nakoniec polejeme želatínou: Tú pripravíme podľa návodu na obale, akurát namiesto vody použijeme šťavu z kompótu. Želatínu necháme trochu vychladnúť a až potom nalejeme na krém. Necháme vychladiť a môžeme podávať.

zdroj: lauralaurentiu

Najlepšie recepty na dnes