zdroj: lauralaurentiu
Potrebujeme:
Cesto:
3 vajcia
125 gramov kr. cukru
230 gramov hl. múky
1 soľ soli
100 ml oleja
200 ml mlieka
1 lyžica medu
1 čajová lyžička vanilkového extraktu
Asi 50 ml kyslej smotany
Čerešne alebo višne scedené zo šťavy
1 čajová lyžička prášku do pečiva
Krém a poleva:
1 bal. vanilkového pudingu
400 ml mlieka
125 gramov kr. cukru
500 g jemného tvarohu
250 ml smotany na šľahanie
400 gramov čerešní alebo čerstvých čerešní alebo veľký kompot z čerešní alebo čerešní
Na vrch:
šťava z kompótu (ak používate čerstvé ovocie, 250-300 ml višňového džúsu)
1 bal. želatíny v prášku
Postup:
Rúru nastavíme na 175 stupňov.
Vyšľaháme vajcia s 125 g cukru, 1 lyžicou medu, soľou a kyslou smotanou. Pridáme 200 ml mlieka, olej a nakoniec aj sypké prísady. Jemne zmiešajte s metličkou alebo flexibilnou stierkou, aby sme zachovali nadýchanú konzistenciu.
Zmes nalejem na plech (38 x 25 cm) vyložený papierom. Pečieme v predhriatej rúre 10 minút. Potom vyberieme a do cesta ľahko vtlačíme scedené ovocie. Dáme späť do rúry a pečieme ešte 15-18 minút.
Korpus necháme vychladnúť a potom zložíme papier.
Z pudingového prášku, mlieka a cukru varíme puding. Tvarohom zmiešame s vychladnutým pudingom a nakoniec aj s vyšľahanou smotanou. Na korpus rozložíme scedené ovocie a prikryjeme krémom. Nakoniec polejeme želatínou: Tú pripravíme podľa návodu na obale, akurát namiesto vody použijeme šťavu z kompótu. Želatínu necháme trochu vychladnúť a až potom nalejeme na krém. Necháme vychladiť a môžeme podávať.
zdroj: lauralaurentiu