Recept na VEĽKONOČNÉ mini pusinky s ovocím: Zaručene najlepší dezert na stole a viete ho úplne jednoducho pripraviť!

U každého, kto tento dezert skúsil, zožal obrovské úspechy. Jednoduchá príprava, korpusy si pokojne môžete urobiť aj vopred a vydržia v chladničke aj niekoľko dní pred plnením.

Sú ideálne na akúkoľvek príležitosť!

 

 

Potrebujeme:

Množstvo = 12 kg

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Na korpusy:

150 g bielkov

220 g kryštálového cukru

1 PL kukuričného škrobu

1 ČL vínneho octu

 

Foto: youtube

 

Na krém:

2 šľahačkové smotany 33%

práškový cukor podľa chuti

vanilková esencia

1 stužovač šľahačky

Postup:

Rúru si predhrejte na 150 °C.

Bielky vyšľahajte pri najvyššom stupni do peny. Za stáleho šľahania prisypávajte kryštálový cukor, až kým nevznikne tuhý a lesklý sneh.

 

Foto: youtube

 

Potom do snehu za stáleho šľahania prilejte lyžičku vínneho octu a prisypte lyžičku kukuričného škrobu.

Oboje krátko zašľahajte.

Škrob môžete z časti nahradiť kokosovým pudingom.

Sneh si preložte do väčšieho sáčku so zdobiacou špičkou.

Na papier na pečenie si nakreslite kolieska, aké veľké chcete mať pusinky a otočený papier nalepte pomocou malého množstva snehu na plech.

Následne nastriekajte kolieska na papier tak, aby v strede ostalo dosť miesta na krém.

 

Foto: youtube

 

Ak je to potrebné, malou lyžičkou ešte trochu zväčšite priestor v strede, aby bolo dosť miesta na krém.

 

Foto: youtube

 

Dajte do rúry predhriatej na 150 °C a potom ihneď stiahnite teplotu na 100 °C.

Pečte 60 minút (na základe skúseností treba pri niektorých rúrach čas pečenia predĺžiť o 15 – 20 minút).

Potom rúru vypnite a nechajte  vysušiť do vychladnutia.

Po vychladnutí ich odlepte z papiera ešte predtým, ako ich budete plniť, aby bola s nimi ľahšia manipulácia.

Sú úžasne ľahučké a krehké.

 

Foto: youtube

 

Na náplň stačí vyšľahať dve šľahačkové smotany spolu s práškovým cukrom a vanilkovým extraktom.

Môžete plniť aj krémom z mascarpone. Ideálne naplňte 1 – 2 hodiny pred podávaním.

Je potrebné skonzumovať do druhého dňa (čisté korpusy vydržia aj niekoľko dní).

Bohato ozdobte drobným ovocím alebo jahodami.

Prajeme dobrú chuť!

 

 

zdroj, titulná foto: youtube