plny-hrniec_transparent_negativ.png

Snehové pusinky už nešľaháme nad parou, toto je jednotka: Najlepší RECEPT – vyzerajú ako z cukrárne, nedrobia sa a tá chuť sa nedá opísať!

Milujem chrumkavé pusinky, ale vždy ma odrádzalo zdĺhavé šľahanie snehu nad parou. Preto, keď som našla na youtube tento video postup, ktorý uverejnila Viera Ližičárová doslova mi poskočilo srdce. Pani Vierka prináša veľmi jednoduchý a praktický spôsob prípravy pusiniek, ktoré sú nielen chutné, ale aj krásne vyzerú a viete ich jednoducho pripraviť. Toto video si dobre uložte, zvlášť počas sviatkov sa vám bude skvele hodiť.

Potrebujeme:

4 bielky

280 g kr. cukru

1 lyžica citrónovej šťavy

Postup:

Nachystáme si vodný kúpeľ, ktorý dáme na plameň a necháme zahrievať.

Pridáme bielky s cukrom – občas premiešame a sledujeme teplotu. Teplota by sa mala pohybovať okolo 74 stupňov Celzia.

Pridáme aj trocha citrónovej šťavy.

Ešte horúcu zmes prelejeme do mixéra a necháme šľahať asi 15 minút.

Do snehu môžeme pridať aj gélové potravinárske farbivo pusinky budú mať krásne farbičky.

Na plech vystlaný papierom striekame pomocou cukrárskeho vrecka jednotlivé pusinky – mali by mať rovnakú veľkosť.

Pri teplote 100 stupňov sušíme v rúre asi hodinu (podľa veľkosti pusiniek). Ak je to možné zvoľte funkciu ventilátor, sušenie sa urýchli.

Pusinky môžeme lepiť pomocou marmelády alebo krému.

Video postup:

 

 

 

Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes