Šťavnatá punčová roláda na lyžičky – top recept: Zvládnete ju aj bez kuchynskej váhy a lepší dezert nemajú ani v cukrárni!

Fantastický recept na punčovú roládu, ktorý ma zaujal hneď na prvý pohľad.

Fantastický recept na punčovú roládu, ktorý ma zaujal hneď na prvý pohľad.

Roládu som hneď skúsila a musím povedať, že je vyslovene fantastická. Ďakujem za tento skvelý recept!

 

Potreujeme:

2 piškóty:

2 x 5 vajec

2 x 5 lyžíc kr. cukru

2 x 5 lyžíc múky (2 lyžice polohrubej, 3 lyžice hladkej)

2 x 3 lyžice oleja

Na punč:

500 ml prevarenej vody

100 g cukru (ja dávam pol hrnčeka cukru)

Sirup jahodový

Punčová aróma

Rum

Ďalej:

Džem/marmeládu na spojenie rolád

Postup:

 

 

Piškótu si pripravíme klasickým spôsobom:

V miske vyšľaháme vajcia s cukrom do peny.

Pridáme olej a dobre premiešame.

Nakoniec pridáme preosiatu múku a vymiešame jednotné cesto.

Každú piškótu upečieme zvlášť na plechu vystlanom papierom na pečenie, pri 180 stupňov, kým sa nezačnú oddeľovať kraje a vrch nie je zlatistý.

Horúce stočíme do rolády.

 

 

Autor: tjn/I. Chuda

 

Punč uvaríme tak, že si rozvaríme s cukrom.

Keď rozvar vychaldne, pridáme arómu, sirup a rum (všetko podľa chuti).

 

 

Foto: tjn/I. ChudaObe rolády spojíme džemom a vrchnú prelejeme punčom.

Nakoniec polejeme punčovou polevou – ja som mala kupovanú a ozdobíme čokoládou.

Čokoládovú polevu som pripravila tak, že várovú čokoládu som rozpustila v mikrovlnke s trochou oleja.

Podávame vychaldené.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay

Dnes najobľúbenejšie