Pani Mária Palečková má zlaté ruky. Robila som podľa nej už viacero receptov a zakaždým mali doma veľký úspech. Rovnako, ako tento pudingový koláčik. Je fantasticky chutný a pritom rýchly a úplne jednoduchý. Určite skúste, zvládne ho aj začiatočník!
Potrebujeme:
2 hrnčeky polohrubej múky,
1 prášok do pečiva,
1 hrnček kryštálový cukor,
1 vanilkový cukor
250 ml smotana 33%
125 ml tekuté rozpustené) maslo
3 vajcia
Náplň:
2 bal. pudingu
2 lyžice kr cukru
570 ml mlieka
Postup:
Základ na piškótu je veľmi jednoduchý a rýchly – ako píše pani Mária, všetko spolu v miske len dobre zamiešame a miešame, až kým hmota „nebublinkuje“.
Na náplň môžeme vybrať akýkoľvek puding, prípadne zvoliť pudingy dvoch farieb, aby ste získali vo výsledku pestrejší koláčik.
Puding uvaríte klasicky – z prášku, mlieka a cukru, uvaríme do zhustnutia a necháme vychladnúť. Ja dávam na puding fóliu, aby sa nevytvorila koža.
Plech na pečenie vymastíme maslom a vysypeme múkou – prípadne môžeme vyložiť papierom na pečenie.
Na plech vylejeme cesto a na cesto dávkujeme čajovou lyžičkou puding.
Pečieme na 200 – 180 st. 25 min.
Necháme vychladnúť a môžeme si pochutnávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)