plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pudingový koláčik podľa pani Márie

Pani Mária Palečková má zlaté ruky. Robila som podľa nej už viacero receptov a zakaždým mali doma veľký úspech. Rovnako, ako tento pudingový koláčik. Je fantasticky chutný a pritom rýchly a úplne jednoduchý. Určite skúste, zvládne ho aj začiatočník!

Pani Mária Palečková má zlaté ruky. Robila som podľa nej už viacero receptov a zakaždým mali doma veľký úspech. Rovnako, ako tento pudingový koláčik. Je fantasticky chutný a pritom rýchly a úplne jednoduchý. Určite skúste, zvládne ho aj začiatočník!

Potrebujeme:

2 hrnčeky polohrubej múky,

1 prášok do pečiva,

1 hrnček kryštálový cukor,

1 vanilkový cukor

250 ml smotana 33%

125 ml tekuté rozpustené) maslo

3 vajcia

Náplň:

2 bal. pudingu

2 lyžice kr cukru

570 ml mlieka

Postup:

Základ na piškótu je veľmi jednoduchý a rýchly – ako píše pani Mária, všetko spolu v miske len dobre zamiešame a miešame, až kým hmota „nebublinkuje“.

Na náplň môžeme vybrať akýkoľvek puding, prípadne zvoliť pudingy dvoch farieb, aby ste získali vo výsledku pestrejší koláčik.

Puding uvaríte klasicky – z prášku, mlieka a cukru, uvaríme do zhustnutia a necháme vychladnúť. Ja dávam na puding fóliu, aby sa nevytvorila koža.

Plech na pečenie vymastíme maslom a vysypeme múkou – prípadne môžeme vyložiť papierom na pečenie.

Na plech vylejeme cesto a na cesto dávkujeme čajovou lyžičkou puding.

Pečieme na 200 – 180 st. 25 min.

Necháme vychladnúť a môžeme si pochutnávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes