plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pudingový koláč s jahodami bez pečenia: Skutočný hit sezóny na každú príležitosť!

Máte chuť na niečo sladké a chutné, no zároveň sa vám nechce prípravou takejto pochúťky stráviť veľa času?

Odporúčame vám tento nepečený jahodovo-pudingový koláč.

 

 

Nenáročný recept na jahodovú pochúťku z portálu smakosze.

Potrebujeme:

400 g maslových sušienok

1 l mlieka

3 balenia smotanového pudingu bez cukru

200 g masla

8 PL kryštálového cukru

3 balenia jahodového želé

500 g jahôd

 

 

Postup:

Na prípravu cesta potrebujeme liter mlieka a dva hrnce.

Do jedného hrnca nalejeme pohár mlieka.

 

 

Pridáme puding.

Do druhého hrnca, v ktorom máme 750 ml mlieka, pridáme cukor.

 

 

Mlieko s cukrom necháme zovrieť.

Puding v mlieku poriadne rozmiešame.

 

 

Do horúceho mlieka nalejeme puding, premiešame a chvíľu povaríme.

Keď puding zhustne, odstavíme ho zo sporáka, prekryjeme fóliou.

Necháme vychladnúť.

 

 

Pripravíme si želé: na tri balenia bude vhodný liter vody.

Premiešame, odstavíme a počkáme, kým stuhne.

 

 

V miske rozšľaháme maslo.

Počas šľahania po lyžiciach pridávame puding.

 

 

Na spodok plechu naukladáme sušienky.

Potrieme vrstvou pudingu, pridáme sušienky a opäť pudingovú zmes.

 

 

Plech s koláčom vložíme na 30 minút do chladničky, aby puding mierne stuhol.

Po polhodine vyberieme plech a na vrch naukladáme nakrájané jahody.

 

 

Potom nalejeme jahodové želé.

Hotový koláč vložíme na pár hodín do chladničky a môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes