Máte chuť na niečo sladké a chutné, no zároveň sa vám nechce prípravou takejto pochúťky stráviť veľa času?
Odporúčame vám tento nepečený jahodovo-pudingový koláč.
Nenáročný recept na jahodovú pochúťku z portálu smakosze.
Potrebujeme:
400 g maslových sušienok
1 l mlieka
3 balenia smotanového pudingu bez cukru
200 g masla
8 PL kryštálového cukru
3 balenia jahodového želé
500 g jahôd
Postup:
Na prípravu cesta potrebujeme liter mlieka a dva hrnce.
Do jedného hrnca nalejeme pohár mlieka.
Pridáme puding.
Do druhého hrnca, v ktorom máme 750 ml mlieka, pridáme cukor.
Mlieko s cukrom necháme zovrieť.
Puding v mlieku poriadne rozmiešame.
Do horúceho mlieka nalejeme puding, premiešame a chvíľu povaríme.
Keď puding zhustne, odstavíme ho zo sporáka, prekryjeme fóliou.
Necháme vychladnúť.
Pripravíme si želé: na tri balenia bude vhodný liter vody.
Premiešame, odstavíme a počkáme, kým stuhne.
V miske rozšľaháme maslo.
Počas šľahania po lyžiciach pridávame puding.
Na spodok plechu naukladáme sušienky.
Potrieme vrstvou pudingu, pridáme sušienky a opäť pudingovú zmes.
Plech s koláčom vložíme na 30 minút do chladničky, aby puding mierne stuhol.
Po polhodine vyberieme plech a na vrch naukladáme nakrájané jahody.
Potom nalejeme jahodové želé.
Hotový koláč vložíme na pár hodín do chladničky a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!