Rýchly dezert z pudingu a smotany, ktorý pripravíte jednoducho a predovšetkým bez pečenia.
Potrebujeme:
1 bal. malinového pudingu
1 bal. smotanového pudingu
1,5 l mlieka
12 lyží kryštálového cukru
4 vrecká (4 x 10g) želatíny
Maslové sušienky
250 ml smotany na šľahanie
Trochu mlieka na namáčanie sušienok
Postup:
Každý puding uvaríme v 750 ml mlieka a so 6 lyžicami cukru.
Na každý puding použijeme 2 vrecká želatíny. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale – necháme napučať v malom množstve vody a zahrievaním rozpustíme. Potom želatínu vmiešame do hotových pudingov.
Sušienky namočíme v mlieku a vyložíme nimi dno formy s vyššími okrami (s rozmermi 20×30 cm. Na sušienky navrstvíme 1. puding a vložíme na minimálne 20 minút do chladničky – puding je dosť tekutý, a preto je potrebné aby stuhol. Potom uložíme druhý rad sušienok a navrstvíme 2. puding – opäť vložíme na 20. minút do chladničky.
Nakoniec navrstvíme ušľahanú šľahačku a môžeme podávať (prípadne dáme ešte na chvíľu stuhnúť do chladničky).
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika