plny-hrniec_transparent_negativ.png

VYNIKAJÚCI pudingovo – kokosový koláčik s jednoduchou prípravou: Každý si od vás vypýta recept!

Výborný klasický kokosový koláč s čokoládovým krémom.

Našli smeho pre vás na kanáli Sweet Kitchen Adventures a je skutočne vynikajúci.

 

 

Potrebujeme:

– 6 bielkov,

– 150 g práškového cukru,

– 150 g strúhaného kokosu,

– 75 g hladkej múky,

– 1/2 prášku do pečiva.

Na krém:

 

– 1 l mlieka,

– 4 čokoládové pudingy v prášku,

– 8 PL kryštálového cukru,

– 250 g masla / Hery.

Na polevu:

– 200 g čokolády na varenie,

– rastlinný tuk podľa potreby a požadovanej konzistencie polevy.

Postup:

V miske si vyšľaháme bielky s cukrom.

 

 

Do snehu, ktorý nám takto vznikne ručne vmiešame múku s práškom do pečiva.

Dobre premiešame a následne vmiešame strúhaný kokos.

Cesto nanesieme na plech vystlaný papierom a pečieme v predhriatej rúre.

Pečieme asi 15-20 minút pri teplote 180 stupňov.

 

 

Pripravíme si krém:

V časti mlieka rozmiešame pudingové prášky.

Zvyšok mlieka dáme variť s cukrom.

Keď zovrie, pridáme rozmiešané pudingové prášky a uvaríme klasický puding.

Zložíme z plameňa, prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť.

Po vychladnutí vyšľaháme so zmäknutým maslom.

 

 

Na upečené, vychladnuté cesto natrieme krém.

Nakoniec si pripravíme polevu.

Čokoládu dáme rozpustiť do vodného kúpela spolu s tukom.

Nalejeme na krém – rozvnomerne tak, aby sme pokryli celý povrch.

Necháme stuhnúť a podávame.

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes