Fantastický recept na krémové pečivo s čučoriedkami. Vynikajúce a mäkučké aj na druhý deň .
Potrebujeme:
Cesto:
45 g masla,
125 ml mlieka,
1/2 balíčka sušeného droždia,
100 g kr. cukru,
300 g hladkej múky,
1 vajíčko,
štipka soli
Náplň:
400 ml mlieka,
1 balíček vanilkového pudingu,
3 lyžice kr. cukru (môžete pridať aj viac, ak máte radšej sladšie),
120 g čučoriedok (alebo iné ovocie)
Postup:
Všetky suroviny na cesto spracujeme vo veľkej miske rukami do guličky. Zľahka vrch posypeme múkou a zakryjeme misku utierkou. Necháme kysnúť cca 1,5 hodiny.
Kým cesto kysne, pripravíme náplň – 350 ml mlieka dáme variť, vo zvyšnom mlieku rozmiešame pudingový prášok a cukor a prilejeme ho do horúceho mlieka. Uvaríme hustý puding, – zakryjeme alobalom, aby nevznikla kôrka a necháme vychladnúť.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na obdĺžnik, potrieme ho vychladnutým pudingom a posypeme čučoriedkami. Ak pracujete s mrazenými čučoriedkami, je dobré ich posypať trochou kukuričného škrobu.
Cesto stočíme do rolády a nakrájame ostrým nožom na 2 cm plátky.
Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Pred podávaním môžeme posypať práškovým cukrom, prípadne potrieť rumovou polevou (rum rozpustený s práškovým cukrom).
Prajeme vám dobrú chuť! :-)