Tieto pudingové slimáky s čučoriedkami sú tak fantastické, že ku nám na ne chudí celá rodina: Nebesky chutné a jemné pečivo!

Fantastický recept na krémové pečivo s čučoriedkami. Vynikajúce a mäkučké aj na druhý deň .

Potrebujeme:

Cesto:

45 g masla,
125 ml mlieka,
1/2 balíčka sušeného droždia,
100 g kr. cukru,
300 g hladkej múky,
1 vajíčko,
štipka soli

Náplň:

400 ml mlieka,
1 balíček vanilkového pudingu,
3 lyžice kr. cukru (môžete pridať aj viac, ak máte radšej sladšie),
120 g čučoriedok (alebo iné ovocie)

Postup:

Všetky suroviny na cesto spracujeme vo veľkej miske rukami do guličky. Zľahka vrch posypeme múkou a zakryjeme misku utierkou. Necháme kysnúť cca 1,5 hodiny.

...

Kým cesto kysne, pripravíme náplň – 350 ml mlieka dáme variť, vo zvyšnom mlieku rozmiešame pudingový prášok a cukor a prilejeme ho do horúceho mlieka. Uvaríme hustý puding, – zakryjeme alobalom, aby nevznikla kôrka a necháme vychladnúť.

Vykysnuté cesto rozvaľkáme na obdĺžnik, potrieme ho vychladnutým pudingom a posypeme čučoriedkami. Ak pracujete s mrazenými čučoriedkami, je dobré ich posypať trochou kukuričného škrobu.

Cesto stočíme do rolády a nakrájame ostrým nožom na 2 cm plátky.

Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Pred podávaním môžeme posypať práškovým cukrom, prípadne potrieť rumovou polevou (rum rozpustený s práškovým cukrom).

Prajeme vám dobrú chuť! :-)