Ja ich robím namiesto dobrôt z obchodu a ako skvelé pohostenie pre návštevy. Sú jemnučké, dobručké a také rýchle, že sa ani nenazdáte a už vám budú rozvoniavať doma.
Potrebujeme:
220 g haldkej múky
120 g zmäknutého masla
100 g kr cukru
1 bal. vanilkového pudingového prášku (prípadne aj karamelový pudingový prášok)
2 žĺtky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 lyžice mlieka
Na posypanie:
Práškový cukor
1 bal. vanilkového cukru
Na čokoládovú polevu:
Čokoládu na varenie a trochu oleja, ktoré si rozpustíme vo vodnom kúpeli
Postup:
Múku zmiešame s ostatnými prísadami a vyformujeme hladké cesto. Keď je hmota zmiešaná, lepšie je miesiť ju pomocou rúk. Cesto preložíme na pracovnú dosku a vyformujeme do tvaru dlhšej roky hrubej asi 2 cm. Rolku nakrájame na pásiky široké asi 1 cm a z nich vytvarujeme jednotlivé rožteky. Rožteky na koncoch zahneme a preložíme na plech vystlaný papierom. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 12 minút, alebo kým rožteky nie sú na povrchu zlatisté. Ešte horúce rožteky posypeme zmiešaným práškovým a vanilkovým cukrom. Ak chcete tmavé rožteky, pridajte do cesta kakaový prášok. Konce rožkov namočte do rozpustenej čokolády.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: chefkoch