Vynikajúci rýchly koláčik podľa autorky pani Ivanky S, ktorý podľa jej receptu pečiem už druhý rok a stal sa našim najobľúbenejším zákuskom.
Potrebujeme:
Cesto:
5 vajcia
5 lyžíc polohrubej múky
5 lyžíc kr. cukru
3 lyžice oleja
3 lyžice vody
1 prášok do pečiva
Krém:
2 bal. vanilkového pudingu
2 bal. čokoládového pudingu
250 g kr. cukor (alebo podľa chuti)
1 l mlieka
250 g masla
Poleva:
250 ml smotany na šľahanie
100 g horkej čokolády
Postup:
Pripravíme si lyžičkové cesto.
Všetko zmiešame v miske (cukor vyšľaháme s vajíčkami, pridáme vodu, olej a nakoniec preosiate sypké prísady) a navrstvíme na plech vystlaný papierom, alebo vymastený a vysypaný múkou.
Pečieme pri teplote 180 stupňov 20 minút (test špáradlom).
Kým sa cesto pečie, uvaríme si puding: Z mlieka pudingových práškov a cukru – uvaríme puding a za občasného miešania necháme vychladnúť.
Do vychladnutého pudingu vmiešame našľahané maslo. Miešame postupne do pudingovej hmoty a všetko spolu prešľaháme.
Upečený vychladnutý korpus prekrojíme, natrieme krémom a polejeme polevou.
Na polevu si v mikrovlnke alebo na plameni rozpustíme.
Necháme stuhnúť a podávame.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)