plny-hrniec_transparent_negativ.png

Babičkin recept na dokonalú pudingovú rolku: Pripravte ju ku kávičke alebo deťom na raňajky, je výborná!

Vyskúšajte túto pudingovú rolku podľa receptu z youtube a budete nadšení. Jemné cesto a lahodný krém tvoria dokonalú kombináciu!

Potrebujeme:

Na krém:

500 ml mlieka

1 žĺtok

8 g vanilkového cukru

4 PL kryštálového cukru

3 PL kukuričného škrobu

40 g bielej čokolády

Na cesto:

3 vajcia

100 g kryštálového cukru

100 ml slnečnicového oleja

100 ml mlieka

10 PL hladkej múky

12 g prášku do pečiva

citrónovú kôru z 1 bio citróna

džem podľa chuti na potretie

práškový cukor na posypanie

Postup:

Ako prvé si uvaríme krém. 

Do hrnca si nalejeme mlieko, pridáme žĺtok, vanilkový cukor a 4 lyžice kryštálového cukru.

Pridáme aj 4 lyžice kukuričného škrobu a dobre vyšľaháme metličkou. 

Dáme na sporák na mierny ohrev.

Uvaríme hustý krém. 

Teraz pridáme do krému nalámanú bielu čokoládu.

Premiešame, aby sa roztopila a aby sa spojila s krémom.

Potom krém preložíme do zdobiaceho vrecka.

Necháme úplne vychladnúť. 

Teraz si pripravíme cesto.

Do misky si rozbijeme 3 vajcia, pridáme kryštálový cukor a vyšľaháme metličkou.

Prilejeme olej, mlieko a premiešame. 

Nasypeme múku s práškom do pečiva.

Dôkladne zapracujeme. 

Nakoniec ešte primiešame nastrúhanú citrónovú kôru, aj citrónovú šťavu. 

Plech s rozmerom 30 x 40 cm si vystelieme papierom na pečenie.

Nalejeme naň cesto, ktoré rovnomerne rozotrieme. 

Pečieme v predhriatej rúre pri 200 °C asi 20 minút.

Po vytiahnutí z rúry necháme 5 minút stáť a potom cesto pomocou papiera na pečenie zrolujeme. 

Zabalené v rolke necháme cesto 10 minút stáť a následne odstránime papier na pečenie.

Potom rolku rozprestrieme, potrieme džemom, rovnomerne rozotrieme krém a zrolujeme. 

Odložíme do chladničky na 2 hodiny stuhnúť.

Potom posypeme práškovým cukrom, nakrájame a môžeme podávať.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

Najlepšie recepty na dnes