Vyskúšajte túto pudingovú rolku podľa receptu z youtube a budete nadšení. Jemné cesto a lahodný krém tvoria dokonalú kombináciu!
Potrebujeme:
Na krém:
500 ml mlieka
1 žĺtok
8 g vanilkového cukru
4 PL kryštálového cukru
3 PL kukuričného škrobu
40 g bielej čokolády
Na cesto:
3 vajcia
100 g kryštálového cukru
100 ml slnečnicového oleja
100 ml mlieka
10 PL hladkej múky
12 g prášku do pečiva
citrónovú kôru z 1 bio citróna
džem podľa chuti na potretie
práškový cukor na posypanie
Postup:
Ako prvé si uvaríme krém.
Do hrnca si nalejeme mlieko, pridáme žĺtok, vanilkový cukor a 4 lyžice kryštálového cukru.
Pridáme aj 4 lyžice kukuričného škrobu a dobre vyšľaháme metličkou.
Dáme na sporák na mierny ohrev.
Uvaríme hustý krém.
Teraz pridáme do krému nalámanú bielu čokoládu.
Premiešame, aby sa roztopila a aby sa spojila s krémom.
Potom krém preložíme do zdobiaceho vrecka.
Necháme úplne vychladnúť.
Teraz si pripravíme cesto.
Do misky si rozbijeme 3 vajcia, pridáme kryštálový cukor a vyšľaháme metličkou.
Prilejeme olej, mlieko a premiešame.
Nasypeme múku s práškom do pečiva.
Dôkladne zapracujeme.
Nakoniec ešte primiešame nastrúhanú citrónovú kôru, aj citrónovú šťavu.
Plech s rozmerom 30 x 40 cm si vystelieme papierom na pečenie.
Nalejeme naň cesto, ktoré rovnomerne rozotrieme.
Pečieme v predhriatej rúre pri 200 °C asi 20 minút.
Po vytiahnutí z rúry necháme 5 minút stáť a potom cesto pomocou papiera na pečenie zrolujeme.
Zabalené v rolke necháme cesto 10 minút stáť a následne odstránime papier na pečenie.
Potom rolku rozprestrieme, potrieme džemom, rovnomerne rozotrieme krém a zrolujeme.
Odložíme do chladničky na 2 hodiny stuhnúť.
Potom posypeme práškovým cukrom, nakrájame a môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: