plny-hrniec_transparent_negativ.png

Geniálne koláčiky z domácej pekárne: Pripravte si tento fantastický recept a neoľutujete!

Vďaka tomuto úžasnému receptu z youtube si pripravíte fantastické koláčiky, na ktorých prípravu potrebujete len pár základných surovín a žiadne maslo!

Potrebujeme:

150 ml mlieka

50 g cukru

8 g instantného droždia

40 ml oleja

1 vajce

360 g múky

1 ČL soli

Na puding:

40 g cukru

20 g kukuričného škrobu

1 žĺtok

250 ml mlieka

citrónovú kôru

čokoládové kvapky

Na potretie a posyp:

žĺtok

mlieko

hnedý cukor

práškový cukor

Postup:

Do väčšej misky si pripravíme mlieko, cukor, instantné droždie, všetko spolu premiešame, prikryjeme fóliou a necháme odstáť na 10 minút.

Potom pridáme olej, vajce a zamiešame.

Do zmesi pridáme múku, soľ, miešame a miesime rukami, kým nám nevznikne lepkavé cesto.

Cesto prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme ho jednu hodinu kysnúť.

Do menšieho hrnca nasypeme cukor, kukuričný škrob a zamiešame. Potom pridáme žĺtok, mlieko a všetko spolu dobre premiešame.

Do zmesi nastrúhame citrónovú kôru a na sporáku povaríme za stáleho miešania, kým nám hmota nezhustne.

Vzniknutý krém nalejeme do misy, prekryjeme fóliou a necháme vychladnúť. 

Vyberieme nakysnuté cesto z misy a na doske, ktorú sme posypali múkou, ho rozvaľkáme do tvaru veľkého štvorca.

Na rozvaľkané cesto do dvoch tretín rozotrieme krém, posypeme čokoládovými kvapkami a zrolujeme do tvaru štrúdle.

Cesto horizontálne rozrežeme na obdĺžniky, zrolujeme, dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme stáť 20 minút.

V malej miske zmiešame žĺtok s mliekom a každý kúsok potrieme.

Potom navrchu posypeme hnedým cukrom a dáme piecť pri teplote 180°C na 25 minút.

Po upečení posypeme sladké pečivo práškovým cukrom a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes