Vynikajúci recept na krémový dezert, ktorý nielen fantasticky chutí, ale aj krásne vyzerá. Keď sa nakrája, na ostatné dezerty sa hneď zabudne.
Potrebujeme:
120 g nadrobno nasekaných pekanových alebo vlašských orechov
3 lyžice kr. cukru
115 g roztopeného masla
130 g hladkej múky
225 g mascarpone alebo iného smotanového syra
130 g práškového cukru
200 g smotany na šľahanie
1 bal. vanilkového pudingového prášku
400 ml mlieka
20 g cukru
1 bal. čokoládového pudingového prášku
400 ml mlieka
400 g smotany na šľahanie
Postup:
Orechy nasekáme nožom najemno, potom zmiešame s maslom, cukrom, múkou a vymiešame na jednotnú hmotu.
Navrstvíme do formy s rozmermi 23 x 33 cm, vyhladíme a pevne pritlačíme. Pečieme pri 175 ° C asi 20 minút a necháme vychladnúť.
Smotanu na šľahanie, smotanový syr a práškový cukor vyšľaháme na jednotný krém. Navrstvíme na vychladnutý orechový základ.
Uvaríme si zvlášť čokoládový aj vanilkový puding. Sladíme podľa chuti. Najskôr navrstvíme vychladnutý vanilkový puding.
Potom čokoládový puding ň ak si chcete ušetriť námahu, použite puding bez varenia.
Na vrch natrieme vyšľahanú smotanu na šľahanie, uhladíme.
Ozdobíme strúhanou čokoládou.
Necháme vychladiť a podávame.