plny-hrniec_transparent_negativ.png

Puding torta s orechmi a mascarpone: Keď sa krája tento dezert, všetky návštevy na ňom môžu oči nechať!

Vynikajúci recept na krémový dezert, ktorý nielen fantasticky chutí, ale aj krásne vyzerá. Keď sa nakrája, na ostatné dezerty sa hneď zabudne.

Potrebujeme:

120 g nadrobno nasekaných pekanových alebo vlašských orechov

3 lyžice kr. cukru

115 g roztopeného masla

130 g hladkej múky

225 g mascarpone alebo iného smotanového syra

130 g práškového cukru

200 g smotany na šľahanie

1 bal. vanilkového pudingového prášku

400 ml mlieka

20 g cukru

1 bal. čokoládového pudingového prášku

400 ml mlieka

400 g smotany na šľahanie

Postup:

Orechy nasekáme nožom najemno, potom zmiešame s maslom, cukrom, múkou a vymiešame na jednotnú hmotu.

Navrstvíme do formy s rozmermi 23 x 33 cm, vyhladíme a pevne pritlačíme. Pečieme pri 175 ° C asi 20 minút a necháme vychladnúť.

Smotanu na šľahanie, smotanový syr a práškový cukor vyšľaháme na jednotný krém. Navrstvíme na vychladnutý orechový základ.

Uvaríme si zvlášť čokoládový aj vanilkový puding. Sladíme podľa chuti. Najskôr navrstvíme vychladnutý vanilkový puding.

Potom čokoládový puding ň ak si chcete ušetriť námahu, použite puding bez varenia.

Na vrch natrieme vyšľahanú smotanu na šľahanie, uhladíme.

Ozdobíme strúhanou čokoládou.

Necháme vychladiť a podávame.

Video návod:

Najlepšie recepty na dnes