Prvotriedna kvasená kapusta s mrkvou do pohára: Ostane vynikajúca a chrumkavá po celý rok!

Výborný recept na kavasenú kapustu s mrkvou, ktorú si viete ľahko vyrobiť aj u vás v byte. Nie je to vôbec zložité a výsledok fantastický. 

Výborný recept na kvasenú kapustu s mrkvou, ktorú si viete ľahko vyrobiť aj u vás v byte. Nie je to vôbec zložité a výsledok fantastický.

Potrebujeme:

Kapustu a mrkvu v rovnakom váhovom množstve

Na 1 kg kapusty 20 g soli, 1 lyžičku rasce, 1 lyžičku celého korenia, 3 až 5 bobkových listov, niekoľko zrniečok borievok

Na 1 kg mrkvy lyžičku cukru

Postup

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Kapustu pokrájame na tenké rezance, mrkvu najemno postrúhame. Kapustu zmiešame so soľou, rascou, celým korením, bobkovým listom a borievkami. Postrúhanú mrkvu zmiešame s cukrom. Do pohárov natlačíme 5 cm vysokú vrstvu ochutenej kapusty a 5 cm vysokú vrstvu ochutenej mrkvy. Vrstvy striedame až do naplnenia pohára. Navrch dáme pohár s vodou, ktorým zeleninu zaťažíme. Zaviažeme plátnom a na teplom mieste necháme kysnúť dva až tri týždne. Po vykvasení podávame predovšetkým k údeninám. Pod pohár je dobré umiestniť nejakú nádobu, aby kapusta nepretiekla.