Výborná domáca tlačenka, ktorú si viete jednouchom a pohodlne uvariť aj doma. Na studené misy, alebo večeru je neprekonateľná.
Potrebujeme:
Bravčové koleno – 2 ks (2,5 kg)
Cesnak – 4 strúčiky
Korenie čierne – 1/2 lyžičky
Na varenie:
Voda – 1,5 litra
Soľ – 1 polievková lyžica
Cibuľa-1 ks.
Bobkový list – 2 ks
Nové korenie – 3 guličky
Čierne korenie – 10 guličiek
Postup:
Kolená dáme do hrnca spolu s koreninami (okrem mletého čierneho korenia a cesnaku), cibuľou a zalejeme vodou – dáme variť.
Varíme prikryté domäkka – asi 3 hodiny.
Počas varenia je dobré zberať zvrchu penu.
Pridáme 1 lyžicu soli a necháme ešte povariť mierne odkryté.
Tak vyzerá uvarené mäso s vývarom.
Pripravíme si čistú plastovú fľašu, z ktorej odrežeme vrch.
Cesnak nastrúhame a zmiešame s čiernym korením.
Mäso zbavíme kostí a natrháme na kúsky, ktoré vkladáme rovno do fľaše.
Mäso striedame s cesnakovou zmesou.
Dolejeme vývarom, ktorý lejeme cez sistko.
Takto vyzerá naplnená fľaša.
Necháme stuhnúť a potom len krájame.