plny-hrniec_transparent_negativ.png

Prvotriedna bravčová tlačenka z fľaše: Všetci sa ma pýtali, kde som takúto dobrotu kúpila – najlepší recept!

Výborná domáca tlačenka, ktorú si viete jednouchom a pohodlne uvariť aj doma. Na studené misy, alebo večeru je neprekonateľná.

Výborná domáca tlačenka, ktorú si viete jednouchom a pohodlne uvariť aj doma. Na studené misy, alebo večeru je neprekonateľná.

Potrebujeme:

Bravčové koleno – 2 ks (2,5 kg)
Cesnak – 4 strúčiky
Korenie čierne – 1/2 lyžičky

Na varenie:

Voda – 1,5 litra
Soľ – 1 polievková lyžica
Cibuľa-1 ks.
Bobkový list – 2 ks
Nové korenie – 3 guličky
Čierne korenie – 10 guličiek

Postup:

Kolená dáme do hrnca spolu s koreninami (okrem mletého čierneho korenia a cesnaku), cibuľou a zalejeme vodou – dáme variť.

Varíme prikryté domäkka – asi 3 hodiny.

Počas varenia je dobré zberať zvrchu penu.

Pridáme 1 lyžicu soli a necháme ešte povariť mierne odkryté.

Tak vyzerá uvarené mäso s vývarom.

Pripravíme si čistú plastovú fľašu, z ktorej odrežeme vrch.

Cesnak nastrúhame a zmiešame s čiernym korením.

Mäso zbavíme kostí a natrháme na kúsky, ktoré vkladáme rovno do fľaše.

Mäso striedame s cesnakovou zmesou.

Dolejeme vývarom, ktorý lejeme cez sistko.

Takto vyzerá naplnená fľaša.

Necháme stuhnúť a potom len krájame.

 

Najlepšie recepty na dnes