plny-hrniec_transparent_negativ.png

Drobné syrové pagáčiky zo studeného cesta – prudko žravé: Mäkučké a výborné aj na tretí deň!

Tieto pagáče sú veľmi jednoduché a skutočne veľmi, veľmi chutné. Pečieme ich aj na oslavy a svadby, idú na odbyt. :-)

Potrebujeme:

  • 70 dkg múky hladkej špeciál
  • 50 dkg margarínu
  • 1 libra lyžice soli
  • 5 dkg kvasníc
  • 1/2 prášok do pečiva
  • 1 – 1,5 dl mlieka
  • 15-20 dkg strúhaného syra
  • 2 vaječné žĺtky

Ak chcete zasiahnuť:

  • 1 vajce
  • strúhaný syr

Postup:

Prášok do pečiva sa zmieša s múkou, potom sa rozmieša s margarínom a žĺtkami. Kvasnice sa rozmelia v 1 dl vlažného mlieka, do ktorého sa pridá aj cukor. Kvások sa potom pridá do múky, zamieša a nakoniec pridáme aj syr. Vypracujeme jednotné cesto. Ak je príliš mäkké môžeme pridať trochu múky.

Potom cesto prikryjeme fóliou a na niekoľko hodín vložíme do chladničky (ja zamiesim večer a ráno pečiem).

Vyberieme cesto z chladničky, potom ho rozvaľkáme na hrúbku 2 cm, potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme syrom a vykrojíme z neho kolieska, alebo tyčinky. Rozložíme na plech vystlaný papietom trochu ďalej od seba. Plech vložíme do studenej rúry, zapneme na 180 stupňov a pečieme dozlatista. 

Rozsvietime rúru, nastavíme ju na 180 stupňov, potom ju vypestíme v červenej rúre.

Najlepšie recepty na dnes