Výborný recept na nepečený jablkový koláč s karamelom a šľahačkou. Ideálna maškrta ku kávičke.
Potrebujeme (pre formu 26 x 21 cm) :
32 kusov maslových sušienok
1 plechovka karamelového Salka (533 g)
800 g jabĺk
1 bal. vanilkového pudingového prášku (ak sa jablká príliš rozvaria a hmota je veľmi riedka, dajte pokojne aj 2 balíky)
400 ml smotany na šľahanie
2 polievkové lyžice práškového cukru
100 g mliečnej čokolády posypanie
Stužovač do šľahačky
Postup:
Dno formy vyložíme sušienkami, potrieme karamelovým salkom a uložíme ďalšiu vrstvu sušienok. Jablká pokrájame nadrobno a dáme do hrnca. Jablká by nemali byť celkom rozvarené, ale mali by pustiť šťavu. Potom pridáme k jablkám pudingový prášok a miešame, kým hmota nezhustne. Ak chcete, aby bola jablková hmota viac rozvarená, nechajte na plameni dlhšie a až nakoniec zahustite pudingom. Hmotu nechajte vychladnúť a podľa chuti docukrite a pridajte škoricu. Ja som cukor nepridávala, jablká boli dostatočne sladké.
Jablkovú zmes navrstvíme na sušienky a nakoniec na vrch natrieme šľahačku vyšľahanú s práškovým cukrom a stužovačom. Ja som do šľahačky pridala aj časť nastrúhanej čokolády.
Nakoniec posypame zvyškom strúhanej čokolády. Rezy najlepšie chutia vychladené.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)