Prudko návykový Salko koláč s jablkami: Úžasný dezert ku káve, lepší nepečený koláčik nenájdete!

Výborný recept na nepečený jablkový koláč s karamelom a šľahačkou. Ideálna maškrta ku kávičke.

Potrebujeme (pre formu 26 x 21 cm) :

32 kusov maslových sušienok

1 plechovka karamelového Salka (533 g)

800 g jabĺk

1 bal. vanilkového pudingového prášku (ak sa jablká príliš rozvaria a hmota je veľmi riedka, dajte pokojne aj 2 balíky)

400 ml smotany na šľahanie

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 polievkové lyžice práškového cukru

100 g mliečnej čokolády posypanie

Stužovač do šľahačky

Postup:

Dno formy vyložíme sušienkami, potrieme karamelovým salkom a uložíme ďalšiu vrstvu sušienok. Jablká pokrájame nadrobno a dáme do hrnca. Jablká by nemali byť celkom rozvarené, ale mali by pustiť šťavu. Potom pridáme k jablkám pudingový prášok a miešame, kým hmota nezhustne. Ak chcete, aby bola jablková hmota viac rozvarená, nechajte na plameni dlhšie a až nakoniec zahustite pudingom. Hmotu nechajte vychladnúť a podľa chuti docukrite a pridajte škoricu. Ja som cukor nepridávala, jablká boli dostatočne sladké.

Jablkovú zmes navrstvíme na sušienky a nakoniec na vrch natrieme šľahačku vyšľahanú s práškovým cukrom a stužovačom. Ja som do šľahačky pridala aj časť nastrúhanej čokolády.

Nakoniec posypame zvyškom strúhanej čokolády. Rezy najlepšie chutia vychladené.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: w-kuchennym-oknie.blogspot.com